Αρχείο κατηγορίας Erasmus+

3η Διεθνική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ στο Ticleni της Ρουμανίας στις αρχές Οκτωβρίου 2022

H τρίτη διεθνική συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, “Jardin pédagogique / Gaspillage alimentaire”,  πραγματοποιήθηκε από τις 3 ως τις 8 Οκτωβρίου στο Ticleni, μια κωμόπολη της περιφέρειας Oltenia, στα ΝΔ της Ρουμανίας.
Η  πρώτη μέρα των δραστηριοτήτων κύλησε στο Ticleni. Μετά την υποδοχή μας από τους εταίρους, που μας πρόσφεραν το κλασικό «ψωμί και αλάτι», ξεναγηθήκαμε στο σχολικό συγκρότημα συζητώντας για τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου έξω από το Ticleni, μια πολύ προσοδοφόρα για την περιοχή οικονομική δραστηριότητα, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια ομαδική δραστηριότητα συγγραφής, παρουσίασης και ανταλλαγής παραδοσιακών συνταγών. Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τους Ρουμάνους συμμαθητές τους.  Συνέχεια ανάγνωσης 3η Διεθνική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ στο Ticleni της Ρουμανίας στις αρχές Οκτωβρίου 2022

Λογότυπο του προγράμματος Erasmus+
«Jardin pédagogique/Gaspillage alimentaire»

Μία από τις δράσεις του προγράμματος είναι η δημιουργία λογότυπου. Η καλλιτεχνική ομάδα, αφού συμβουλεύτηκε τις εκπαιδευτικούς της Παιδαγωγικής Ομάδας σχετικά με τις αρχές σχεδίασης ενός λογότυπου, δημιούργησε τα εξής:

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία όλων των μελών της ομάδας Erasmus για την επιλογή της ελληνικής πρότασης. Συνέχεια ανάγνωσης Λογότυπο του προγράμματος Erasmus+«Jardin pédagogique/Gaspillage alimentaire»

Δράση στο πλαίσιο των Erasmus Days

Στο 2ο Γυμνάσιο τη φετινή χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα Εράσμους “Un jardin pédagogique” για τρίτη και τελευταία χρονιά. Η γλώσσα επικοινωνίας του προγράμματος είναι η γαλλική και οι στόχοι του πολλαπλοί. Ανάμεσα στους κυριότερους στόχους είναι η ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των  συμμετεχόντων μαθητών, η καλλιέργεια λουλουδιών και λαχανικών στο σχολικό περιβάλλον, η γνωριμία των παιδιών με βιολογικές και εναλλακτικές καλλιέργειες, η εκπαίδευση ενάντια στη διατροφική σπατάλη. Επιπλέον, βασικός στόχος των υπευθύνων καθηγητών της ομάδας Εράσμους είναι η διάχυση των δράσεων του προγράμματος σε όλη τη σχολική κοινότητα.  Συνέχεια ανάγνωσης Δράση στο πλαίσιο των Erasmus Days

Ερωτηματολόγιο για τη διατροφική σπατάλη

Πάρτε μέρος στο σύντομο και ανώνυμο ερωτηματολόγιο με θέμα τη διατροφική σπατάλη που είναι το αντικείμενο μελέτης της ομάδας Erasmus του σχολείου μας για τη φετινή χρονιά!

Ερωτηματολόγιο για τη διατροφική σπατάλη

Erasmus+ «Παιδαγωγικός κήπος/Διατροφική σπατάλη»
Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες της ομάδας μας!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Δράση Erasmus+ «Ξεναγηθείτε στην Αλεξανδρούπολη
και ανακαλύψτε τα ιστορικά της κτήρια!»

Φάρος της Αλεξανδρούπολης Από τις 4 έως τις 7 Απριλίου 2022, πρώτο το σχολείο μας υποδέχτηκε τους καθηγητές και τους μαθητές από τα σχολεία της Γαλλίας και της Ρουμανίας που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εrasmus+ «Jardin pédagogique / gaspillage alimentaire». Στο πλαίσιο της υποδοχής η ομάδα Erasmus του σχολείου μας είχε οργανώσει τη δραστηριότητα «Ξεναγηθείτε στην Αλεξανδρούπολη και ανακαλύψτε τα ιστορικά της κτήρια!».
Για την ξενάγηση αυτή οι ξένοι εταίροι μας, με οδηγούς τους Έλληνες μαθητές και καθηγητές του προγράμματος, χωρίστηκαν σε ομάδες και ακολούθησαν δύο διαφορετικές διαδρομές με σκοπό να καταλήξουν στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης έχοντας προηγουμένως επισκεφτεί διάφορα αξιοθέατα. Η γνωριμία με την πόλη πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι. Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κάθε σημαντικό κτήριο μέσα από ιστοσελίδες, κάθε μία από τις οποίες περιείχε σχετικό κουίζ. Η σωστή απάντηση αποκάλυπτε τον επόμενο προορισμό!  Συνέχεια ανάγνωσης Δράση Erasmus+ «Ξεναγηθείτε στην Αλεξανδρούπολη και ανακαλύψτε τα ιστορικά της κτήρια!»

2η Διεθνική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+
στο Giurgiu της Ρουμανίας στις αρχές Μαΐου 2022

Από τις 2 έως τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Jardin pédagogique / Gaspillage alimentaire” δώδεκα μαθητές και τρεις καθηγητές ταξίδεψαν στο Giurgiu της Ρουμανίας για να πάρουν μέρος στη δεύτερη διεθνική συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Την πρώτη ημέρα η ομάδα του Γυμνασίου μας συνάντησε τους ξένους εταίρους στο σχολείο υποδοχής. Εκεί επισκέφτηκε τις τάξεις και ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Ακολούθησε παρουσίαση του παιδαγωγικού κήπου, προϊόν του προγράμματος με διάφορα φρούτα και λαχανικά. Οι Έλληνες μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο παιδαγωγικό ατελιέ στην αυλή του σχολείου όπου φύτεψαν λουλούδια.  Συνέχεια ανάγνωσης 2η Διεθνική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+στο Giurgiu της Ρουμανίας στις αρχές Μαΐου 2022