Αρχείο έτους 2013

Γιορτή Χριστουγέννων

Μέσα σε κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του σχολείου μας ενόψει της έλευσης των Χριστουγέννων και του νέου έτους! Η αίθουσα τελετών του Γυμνασίου ήχησε από τα τραγούδια της σχολικής χορωδίας- ορχήστρας υπό τη διεύθυνση της κ. Καραμιχάλη, αλλά και από τα παραδοσιακά θρακιώτικα κάλαντα μιας μικρής μαθητικής μπάντας, η οποία χάρη στην καθοδήγηση και διδασκαλία της θεολόγου μας κ. Μαρουλίδου «καλάντισε» στους ρυθμούς της λαϊκής παράδοσης!

Συνέχεια ανάγνωσης Γιορτή Χριστουγέννων

Γράμμα στον αϊ-Βασίλη

Η δράση «Γράμμα στον αϊ-Βασίλη» στηρίχθηκε από 6 μαθήτριες του Γ1, Εβίτα Καστανιώτη, Δέσποινα και Μαρίνα Αρβανιτίδου και Δανάη Μασκαλέρη που μετέφραζαν στα γαλλικά τα γράμματα των παιδιών και τα έστελναν στα γαλλικά Ταχυδρομεία μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας. Οι μαθήτριες Μαρία Μπαχαρούδη και Χριστίνα Μαρκίδη ήταν στην υποδοχή των παιδιών, τα οποία έπαιρναν ένα έντυπο γράμμα, μαρκαδόρους, μπογιές και ζωγράφιζαν ή έγραφαν.

Συνέχεια ανάγνωσης Γράμμα στον αϊ-Βασίλη

Παζάρι Χριστουγέννων

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου 2013, το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι μας με μαθητικές κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, που έγιναν στα πλαίσια των δράσεων από τις Ομάδες των εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Γυμνασίου.

 

Συνέχεια ανάγνωσης Παζάρι Χριστουγέννων

Δημιουργία κεραμικών

Την Κυριακή, 8/12/13, επισκεφθήκαμε με την Oμάδα του Περιοδικού το Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, για να δούμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών αυτού του Σχολείου, αλλά και για να κατασκευάσουμε και εμείς κεραμικά με τον τροχό του εργαστηρίου τους. Η υπεύθυνη καθηγήτρια, η κυρία Σταματία, μας μίλησε για τα «μυστικά» του επαγγέλματός της, για τις σπουδές που ακολούθησε και γενικά για την επαγγελματική της σταδιοδρομία.

Συνέχεια ανάγνωσης Δημιουργία κεραμικών

Volleyball Αγοριών

Σχολικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης Αγοριών Γυμνασίων Έβρου.
Το Γυμνάσιό μας έλαβε μέρος στους σχολικούς αγώνες πετοσφαίρισης αγοριών και κατέλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα σε 7 γυμνάσια και 8 ομάδες (το 4ο Γυμνάσιο είχε 2 ομάδες) του νομού μας. Παίξαμε 5 παιχνίδια με 4 νίκες και μια ήττα. Τα νικηφόρα παιχνίδια ήταν με το 5ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης (2-0), το 4ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης (2-0) και για την τρίτη θέση παίξαμε ξανά με το 5ο (2-1).

Συνέχεια ανάγνωσης Volleyball Αγοριών

Εβδομάδες e-Twinning

Όταν τα παιδιά δημιουργούν, η ανθρωπότητα μπορεί να τρέφει ελπίδες για το μέλλον της…

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο διαγωνισμό «Εβδομάδες e-Twinning 2013» με το τραγούδι Η ανθρωπότητα – Humanity, το οποίο συνέθεσαν και ερμήνευσαν μαθητές του σχολείου μας.

AIDS: Εγώ νοιάζομαι…Εσύ;

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, η κ. Σοφία Χαλκίδου, ψυχολόγος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε μία παρουσίαση σχετικά με το AIDS στους μαθητές της Γ τάξης στα πλαίσια δράσης του Οργανισμού σε σχολεία της επικράτειας. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον την εισήγηση της κ. Χαλκίδου, της έθεσαν ερωτήματα σχετικά το θέμα και έλαβαν διαφωτιστικές απαντήσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης AIDS: Εγώ νοιάζομαι…Εσύ;

Διαγωνισμός «Θαλής»

Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 74ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό, Ο Θαλής. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν όσους μαθητές έλαβαν μέρος, καθώς και τους καθηγητές, κ.Ιωαννίδη και κ.Μόκαλη, που τους προετοίμασαν και τους καθοδήγησαν. Συνέχεια ανάγνωσης Διαγωνισμός «Θαλής»