Αρχείο κατηγορίας Μαθήματα

Glimpse: το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι έτοιμο!

Glimpse το ηλεκτρονικό περιοδικό όπου συμμετέχουν μαθητές της Γ τάξης, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα. Πέρα από τα στενά πλαίσια του μαθήματος, έγιναν μικροί δημοσιογράφοι – εκδότες και το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι έτοιμο!

https://schoolpress.sch.gr/glimpse2ogymnasioalexandroupolis/

Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης στo πλαίσιo των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων»

Το 6ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων της θεματικής ενότητας «Ευ Ζην» για τα τμήματα Γ1 & Γ2 ήταν αφιερωμένο στα επαγγέλματα που συνεπικουρούν την Ιατρική Επιστήμη. Για τον σκοπό αυτόν, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Τέντε Ιωάννη, Καθηγητή Βιοχημείας του τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. Ο κ. Τέντες παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες, τις σχολές Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ (Ιατρική σχολή & Μοριακή Βιολογία), καθώς και σχολές που συνεπικουρούν την Ιατρική Επιστήμη (Βιοχημεία, Βιολογία, Φυσική & Βιοπληροφορική). Συνέχεια ανάγνωσης Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης στo πλαίσιo των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων»

12 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Η 12η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας. Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, τα οποία έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες, εκατομμύρια παιδιά  στον κόσμο εξακολουθούν να εργάζονται, πολύ συχνά, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ανήλικα παιδιά εργάζονται στη γεωργία, την αλιεία, τη μεταποίηση, τα μεταλλεία και σε οικιακές εργασίες, συνήθως επειδή οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές. Μερικά παιδιά εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο των ναρκωτικών, την πορνεία και τις παραστρατιωτικές ομάδες.

Συνέχεια ανάγνωσης 12 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ

Αφορμή γι’ αυτή την εργασία στάθηκε η φράση μέσα από το κείμενο για τη μουσική της Κίνας: «ο μύθος παίζει σημαντικό ρόλο στους κανόνες της οργάνωσης της μουσικής». Έτσι, ζητήθηκε από τα παιδιά να γράψουν ένα παραμύθι για το πώς οι νότες πήραν το όνομά τους…