Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας, τα μέλη της ομάδας συγκέντρωσαν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και τις μετέφρασαν στα γαλλικά, με σκοπό να συμπεριληφθούν στο βιβλίο με ελληνικές, ρουμάνικες και γαλλικές συνταγές, το οποίο αποτελεί προϊόν του προγράμματος. Την έκδοση του βιβλίου συνταγών ανέλαβε και πραγματοποίησε το σχολείο «Lycée Les Rosiers» της Γαλλίας, που είναι η διοργανώτρια χώρα. Την επιμέλεια των συνταγών είχε η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κ. Σοφιανού, ενώ η κ. Παπαδοπούλου, καθηγήτρια της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, βοήθησε τους μαθητές στη μετάφρασή τους στα γαλλικά.
Ακολουθεί η παρουσίαση των συνταγών στα γαλλικά:
«RECETTES» από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης