Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Οι επιτυχίες του Γυμνασίου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Υπατία» (2022- 2023)

Το Σχολείο μας συνεχίζει την αξιόλογη πορεία συμμετοχής του στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας! Στον φετινό 14ο Διαγωνισμό «Υπατία» πέτυχαν οι ακόλουθοι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου:

  • Γκόγκολας Γιώργος
  • Δεληγιαννίδου Ζωή
  • Δεληγιώργη Βασιλική
  • Δελιακίδου Δώρα
  • Κωνσταντάρας Μάριος
  • Μαραντώνη Ροδιάνα

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, καθώς και τους επιτυχόντες μαθητές. Εύχεται, τέλος, στα μέλη της οικογένειάς τους και στους καθηγητές τους να συνεχίζουν να παρέχουν τη στήριξη και την αρωγή τους στον πνευματικό αγώνα των συγκεκριμένων μαθητών.
Δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για τα Γυμνάσια του νομού Έβρου (αρχείο PDF από τον Ιστότοπο  του Παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας).

Συμμετοχή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης
στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς 2022-2023

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο οι ακόλουθοι μαθηματικοί διαγωνισμοί:
α) Ο 83ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου μέχρι Γ΄ Λυκείου,
β) Ο 14ος ημαθιώτικος  Διαγωνισμός «Υπατία»  (του παραρτήματος ΕΜΕ Ημαθίας) για μαθητές Α΄ Γυμνασίου.
Το σχολείο μας συμμετείχε στους εν λόγω διαγωνισμούς με αρκετούς μαθητές. Τους συγχαίρουμε όλους για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Κουτρούλα Ελένη,  για τη βοήθεια και τη στήριξή της στη διαγωνιστική διαδικασία,  καθώς και τις Μαθηματικούς μας, κκ. Γκαμψάλα Χρύσα, Δεσποτοπούλου Πολυτίμη και Μόκαλη Μενεξιά, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του διαγωνισμού εντός του σχολικού χώρου.
Τους μαθητές που πήραν μέρος στους διαγωνισμούς  προετοίμασε η κ. Μόκαλη Μενεξιά, εκτός του υποχρεωτικού ωραρίου της, εμφυσώντας, για άλλη μια χρονιά, στα παιδιά το ιδεώδες της διαρκούς και άοκνης πνευματικής προσπάθειας στον χώρο της Μαθηματικής Επιστήμης.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου

Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»

Μια σημαντική διάκριση για το Γυμνάσιό μας επεφύλαξε η φετινή χρονιά! Στο πλαίσιο της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων, την οποία διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες δύο μαθητριών μας βραβεύτηκαν ως κορυφαίες -μεταξύ πολλών άλλων- για την προώθηση της ολυμπιακής ιδέας και της συμφιλίωσης των λαών.
Η τελετή της βράβευσης των Σχολείων για τον σχετικό διαγωνισμό έγινε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε δύο βραβεία:  Συνέχεια ανάγνωσης Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»

Διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Αρχιμήδης»
στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Το Γυμνάσιό μας, σε συνεργασία με το Παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,  ανέλαβε την υλοποίηση του φετινού μαθηματικού διαγωνισμού «Αρχιμήδης» για τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης. Οι μαθητές από τις δύο περιοχές διαγωνίστηκαν στο σχολικό μας κτήριο το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της 39ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας. Συγχαίρουμε θερμά τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τις οικογένειές τους και τους καθηγητές-συνοδοιπόρους τους στον δύσκολο, αλλά μαγευτικό «δρόμο» της Μαθηματικής Εκπαίδευσης.  Χάριτας, τέλος, οφείλουμε στη Διεύθυνση του Γυμνασίου για την παραχώρηση του σχολικού κτηρίου ως εξεταστικού κέντρου και στην Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, την καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Μενεξιά Μόκαλη, για τις πολύτιμες υπηρεσίες της στη διεξαγωγή ενός τέτοιου σημαντικού διαγωνισμού.

«Πάντα κατ΄ αριθμόν γίγνονται», Πυθαγόρας
( Τα πάντα γίνονται σύμφωνα με τους αριθμούς)

Από τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

82ος Διαγωνισμός Μαθηματικών «ΘΑΛΗΣ»

Πραγματοποιήθηκε και εφέτος στις 5 Νοεμβρίου 2021 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών «Θαλής» παρά τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία Covid 19. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου μας  Βασιλική – Μαρία Μπουρμπούρη για την επιτυχία της στον διαγωνισμό, αλλά και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων, η 2η φάση του διαγωνισμού, ο «Ευκλείδης», δε θα πραγματοποιηθεί. Ευχόμαστε, λοιπόν, καλή επιτυχία στη Βασιλική  για την επόμενη διαγωνιστική φάση, την «Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα»,  στις 26 Φεβρουαρίου 2022.
Τους μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό προετοίμασε, εκτός του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου, η καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Μενεξιά Μόκαλη. Της ευχόμαστε να συνεχίζει να καλλιεργεί τη μαθηματική γνώση και την αγάπη για την Επιστήμη στους μαθητές της για πολλά ακόμη χρόνια!

Από τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η ΔΔΕ Ν. Πέλλας, σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και το ΕΚΦΕ Πέλλας, διοργάνωσαν στις 19 και 20 Μαΐου 2021 το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το Φεστιβάλ, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη χρήση της εφαρμογής WebEx, αλλά μεταδόθηκε και live στο YouTube, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Δελιακίδη Δημήτρη, μαθητή της Γ τάξης. Ο Δημήτρης κατάφερε να υλοποιήσει και να μας παρουσιάσει έναν αυτοματισμό βασισμένο στην πλατφόρμα Arduino, με τον οποίο μπορεί κάποιος να ελέγχει και να ρυθμίζει τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας σε έναν χώρο.  Συνέχεια ανάγνωσης Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Οι επιτυχίες του Σχολείου μας στον 5ο Πανέβριο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας (τελική φάση: 8/3/2020)

Την πρώτη θέση κατέλαβε στον 5ο Πανέβριο Διαγωνισμό  Γλώσσας και Ορθογραφίας ο μαθητής μας της Γ΄ τάξης Στέλιος Χατζησωτηρίου! Η κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης νιώθει υπερηφάνεια για την αριστεία του Στέλιου, καθώς και για τις εξαιρετικές επιδόσεις των άλλων μαθητών της, οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό: του Θανάση Τρέμμα από τη Γ΄ τάξη  (6η θέση), της Βασιλικής  Μπουρμπούρη από την Α΄ τάξη (8η θέση) και της Παρασκευής Παπαγιάννη από τη Β΄ τάξη. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να συνεχίσουν να αγαπούν την Τέχνη του Λόγου και να αγωνίζονται για την ορθοέπεια και την ορθή γραφή της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Χάριτας οφείλουμε στις υπεύθυνες φιλολόγους του Σχολείου μας για τον φετινό διαγωνισμό, τις κκ. Δήμητρα Βοϊβοντούδη και  Άννα Καραγεωργίου, οι οποίες προγύμνασαν- εκτός του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους – τους μαθητές, με όρεξη και παιδαγωγική ευσυνειδησία, για τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Ευχαριστίες απευθύνουμε και στον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Έβρου, τη Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Ζωγραφάκη, τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και το 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Αποτελέσματα της Β΄ Φάσης Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (για την Α΄ Τάξη)

Στον   Μαθηματικό Διαγωνισμό  «Καραθεοδωρή 2020» πέτυχαν οι εξής  μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας: Αποστολόπουλος Νικόλαος, Κολίδη Αλεξάνδρα, Μπουρμπούρη Βασιλική, Νάκα Βασιλική, Παλάζης Χρήστος, Χατζησωτηρίου Μαρία και Χριστακάκη Φωτεινή. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη διάκρισή τους! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, όλων των τάξεων του Γυμνασίου μας, για  τη συμμετοχή τους στη Β΄ Φάση των Διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας!  Συνέχεια ανάγνωσης Αποτελέσματα της Β΄ Φάσης Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (για την Α΄ Τάξη)