Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Οι επιτυχίες του Γυμνασίου μας στους διαγωνισμούς μαθηματικών «Ευκλείδης» και «Καραθεοδωρή»

Η σχολική κοινότητα του 2ου γυμνασίου Αλεξανδρούπολης συγχαίρει τη Δελιακίδου Θεοδώρα, μαθήτρια της Β΄τάξης, για τη διάκρισή της στον 84ο Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό «Ευκλείδης» και τον Χατζησταματιάδη Γεώργιο, μαθητή της Α΄τάξης, για τη διάκρισή του στον 15ο Μαθηματικό διαγωνισμό «Καραθεοδωρή».

 Η Θεοδώρα θα πάρει μέρος στην 41η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2024. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι επιτυχόντες του σχολείου μας στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς
«Θαλής» και «Υπατία» 2023

Το σχολείο μας συνεχίζει την αξιόλογη πορεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Στον φετινό 84ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «θαλής» πέτυχαν οι παρακάτω μαθητές της Β΄τάξης:

Γκόγκολας Γεώργιος
Δελιακίδου Θεοδώρα
Λάππας Απόστολος

Στον 15ο Μαθηματικό διαγωνισμό «Υπατία» πέτυχε ο μαθητής της Α΄τάξης

  • Χατζησταματιάδης Γεώργιος

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση, «Ευκλείδης» για τους μαθητές της Β΄και «Καραθεοδωρή» για τον μαθητή της Α΄ που θα διεξαχθούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Εύχεται, τέλος, στα μέλη της οικογένειάς τους και στους καθηγητές τους να συνεχίσουν να τους στηρίζουν και να τους βοηθούν στον αγώνα τους.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Συμμετοχή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλής» και «Υπατία» 2023

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο 84ος Πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ», για μαθητές από Β’ Γυμνασίου μέχρι Γ΄ Λυκείου και ο 15ος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ», για μαθητές Α’ Γυμνασίου. Διοργανώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημα Έβρου της ΕΜΕ, το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. (για την Υπατία) καθώς και το τμήμα εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Έβρου.
Συγχαίρουμε τους μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος στους παραπάνω διαγωνισμούς και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε τις Μαθηματικούς του σχολείου μας, κ.κ. Μόκαλη Μενεξιά, Κηπουρού Μάλαμα και Μαυρίδου Δέσποινα, για τη βοήθειά τους στη διαγωνιστική διαδικασία.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου


Διαβάστε το  Δελτίο Τύπου για τη διεξαγωγή των μαθηματικών διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ» & «ΥΠΑΤΙΑ».

Βράβευση μαθητών του ν. Έβρου και του Γυμνασίου μας από την
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε)

Στις 18 Ιουνίου 2023 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημά της στον νομό μας βράβευσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν ή διακρίθηκαν στους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς της φετινής χρονιάς. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Με ιδιαίτερη περηφάνια και συγκίνηση παρακολουθήσαμε και τη βράβευση των μαθητών του Σχολείου μας για τον πνευματικό τους αγώνα και τις επιδόσεις τους στους διαγωνισμούς. Στην ίδια τελετή παρουσιάστηκαν και τα 100 μαθητικά σχέδια για το νέο λογότυπο της ΕΜΕ Έβρου, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού της ΕΜΕ Έβρου. Βεβαίως, προβλήθηκαν  στην εκδήλωση και τα πέντε καλύτερα σχέδια/λογότυπα, μαζί με το 1ο βραβείο σχεδίουΣυνέχεια ανάγνωσης Βράβευση μαθητών του ν. Έβρου και του Γυμνασίου μας από τηνΕλληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε)

Επιτυχία μαθήτριάς μας στον 5ο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, με  ηλεκτρονική διαδικασία, ο 5ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Γυμνασίου. Συγχαίρουμε τους μαθητές του Σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό και ιδιαίτερα τη μαθήτρια της Α΄τάξης, Μαραντώνη Ροδιάνα, για τη διάκρισή της. Ευχόμαστε τόσο στη Ροδιάνα όσο και σε όλους τους διαγωνισθέντες μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους να γνωρίσουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες σημαντικές επιτυχίες!

Παρακάτω εκτίθενται τα αποτελέσματα του φετινού Διαγωνισμού «Πυθαγόρας» για τις σχολικές μονάδες του Νομού μας, όπως τα κοινοποίησε η Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημα Έβρου, με την επισήμανση ότι προβάλλεται σε σχετικό πίνακα τουλάχιστον το 20% των καλύτερων επιδόσεων ανά τάξη (σ.σ. οι υψηλότερες επιδόσεις: 96-100 βαθμοί): Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Οι επιτυχίες του Γυμνασίου μας στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Υπατία» (2022- 2023)

Το Σχολείο μας συνεχίζει την αξιόλογη πορεία συμμετοχής του στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας! Στον φετινό 14ο Διαγωνισμό «Υπατία» πέτυχαν οι ακόλουθοι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου:

  • Γκόγκολας Γιώργος
  • Δεληγιαννίδου Ζωή
  • Δεληγιώργη Βασιλική
  • Δελιακίδου Δώρα
  • Κωνσταντάρας Μάριος
  • Μαραντώνη Ροδιάνα

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, καθώς και τους επιτυχόντες μαθητές. Εύχεται, τέλος, στα μέλη της οικογένειάς τους και στους καθηγητές τους να συνεχίζουν να παρέχουν τη στήριξη και την αρωγή τους στον πνευματικό αγώνα των συγκεκριμένων μαθητών.
Δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για τα Γυμνάσια του νομού Έβρου (αρχείο PDF από τον Ιστότοπο  του Παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας).

Συμμετοχή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης
στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς 2022-2023

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο οι ακόλουθοι μαθηματικοί διαγωνισμοί:
α) Ο 83ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου μέχρι Γ΄ Λυκείου,
β) Ο 14ος ημαθιώτικος  Διαγωνισμός «Υπατία»  (του παραρτήματος ΕΜΕ Ημαθίας) για μαθητές Α΄ Γυμνασίου.
Το σχολείο μας συμμετείχε στους εν λόγω διαγωνισμούς με αρκετούς μαθητές. Τους συγχαίρουμε όλους για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Κουτρούλα Ελένη,  για τη βοήθεια και τη στήριξή της στη διαγωνιστική διαδικασία,  καθώς και τις Μαθηματικούς μας, κκ. Γκαμψάλα Χρύσα, Δεσποτοπούλου Πολυτίμη και Μόκαλη Μενεξιά, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του διαγωνισμού εντός του σχολικού χώρου.
Τους μαθητές που πήραν μέρος στους διαγωνισμούς  προετοίμασε η κ. Μόκαλη Μενεξιά, εκτός του υποχρεωτικού ωραρίου της, εμφυσώντας, για άλλη μια χρονιά, στα παιδιά το ιδεώδες της διαρκούς και άοκνης πνευματικής προσπάθειας στον χώρο της Μαθηματικής Επιστήμης.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου

Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»

Μια σημαντική διάκριση για το Γυμνάσιό μας επεφύλαξε η φετινή χρονιά! Στο πλαίσιο της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων, την οποία διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες δύο μαθητριών μας βραβεύτηκαν ως κορυφαίες -μεταξύ πολλών άλλων- για την προώθηση της ολυμπιακής ιδέας και της συμφιλίωσης των λαών.
Η τελετή της βράβευσης των Σχολείων για τον σχετικό διαγωνισμό έγινε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε δύο βραβεία:  Συνέχεια ανάγνωσης Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»