Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η ΔΔΕ Ν. Πέλλας, σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και το ΕΚΦΕ Πέλλας, διοργάνωσαν στις 19 και 20 Μαΐου 2021 το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το Φεστιβάλ, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη χρήση της εφαρμογής WebEx, αλλά μεταδόθηκε και live στο YouTube, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Δελιακίδη Δημήτρη, μαθητή της Γ τάξης. Ο Δημήτρης κατάφερε να υλοποιήσει και να μας παρουσιάσει έναν αυτοματισμό βασισμένο στην πλατφόρμα Arduino, με τον οποίο μπορεί κάποιος να ελέγχει και να ρυθμίζει τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας σε έναν χώρο.  Συνέχεια ανάγνωσης Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Οι επιτυχίες του Σχολείου μας στον 5ο Πανέβριο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας (τελική φάση: 8/3/2020)

Την πρώτη θέση κατέλαβε στον 5ο Πανέβριο Διαγωνισμό  Γλώσσας και Ορθογραφίας ο μαθητής μας της Γ΄ τάξης Στέλιος Χατζησωτηρίου! Η κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης νιώθει υπερηφάνεια για την αριστεία του Στέλιου, καθώς και για τις εξαιρετικές επιδόσεις των άλλων μαθητών της, οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό: του Θανάση Τρέμμα από τη Γ΄ τάξη  (6η θέση), της Βασιλικής  Μπουρμπούρη από την Α΄ τάξη (8η θέση) και της Παρασκευής Παπαγιάννη από τη Β΄ τάξη. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να συνεχίσουν να αγαπούν την Τέχνη του Λόγου και να αγωνίζονται για την ορθοέπεια και την ορθή γραφή της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Χάριτας οφείλουμε στις υπεύθυνες φιλολόγους του Σχολείου μας για τον φετινό διαγωνισμό, τις κκ. Δήμητρα Βοϊβοντούδη και  Άννα Καραγεωργίου, οι οποίες προγύμνασαν- εκτός του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους – τους μαθητές, με όρεξη και παιδαγωγική ευσυνειδησία, για τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Ευχαριστίες απευθύνουμε και στον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Έβρου, τη Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Ζωγραφάκη, τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και το 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Αποτελέσματα της Β΄ Φάσης Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (για την Α΄ Τάξη)

Στον   Μαθηματικό Διαγωνισμό  «Καραθεοδωρή 2020» πέτυχαν οι εξής  μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας: Αποστολόπουλος Νικόλαος, Κολίδη Αλεξάνδρα, Μπουρμπούρη Βασιλική, Νάκα Βασιλική, Παλάζης Χρήστος, Χατζησωτηρίου Μαρία και Χριστακάκη Φωτεινή. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη διάκρισή τους! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, όλων των τάξεων του Γυμνασίου μας, για  τη συμμετοχή τους στη Β΄ Φάση των Διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας!  Συνέχεια ανάγνωσης Αποτελέσματα της Β΄ Φάσης Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (για την Α΄ Τάξη)

Κατάταξη του Σχολείου μας στους Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας

Μεγάλη τιμή περιποιεί στη σχολική μας κοινότητα η πανελλαδική πρωτιά του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης ανάμεσα στα δημόσια σχολεία που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό «Θαλής 2019» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και η 17η θέση που κατέλαβε το Γυμνάσιο σε σύνολο 775 σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών! Εξόχως περήφανους μάς κάνει και η πρωτιά των παιδιών μας από την Α΄ Τάξη στην «Υπατία»! Ευχόμαστε στους μαθητές η επιτυχία να στεφανώνει όλους τους πνευματικούς αγώνες τους και στους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν ψυχικά τα παιδιά τους στους δύσκολους στίβους της Γνώσης! Στις καθηγήτριές τους, οι οποίες δίδαξαν μάλιστα εκτός του υποχρεωτικού τους ωραρίου, ευχόμαστε να έχουν πάντα τη δύναμη να προετοιμάζουν τους μαθητές για τους διαγωνισμούς με την ίδια ευσυνειδησία και μαθηματική αξιοσύνη!

Υπεύθυνες καθηγήτριες για τους Διαγωνισμούς: κ. Μενεξιά Μόκαλη (για τον «Θαλή» της Β & Γ Τάξης) και κ. Χρύσα Γκαμψάλα ( για την «Υπατία»).

Αποτελέσματα Διαγωνισμών Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλή» & «Υπατίας»

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε για άλλη μια σχολική χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης με τη συμμετοχή των μαθητών του στους Διαγωνισμούς (Α΄ Φάσης) της Μαθηματικής Εταιρείας, οι οποίοι, μάλιστα, διενεργήθηκαν εφέτος στο κτηριακό συγκρότημά του για τα σχολεία του ν. Έβρου. Η κοινότητα του Γυμνασίου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μαθητές, τους επιτυχόντες για τη Β΄ Φάση, καθώς και στις καθηγήτριες Μαθηματικών, την κ. Μενεξιά Μόκαλη (υπεύθυνη για τον «Θαλή») και την κ. Χρύσα Γκαμψάλα (υπεύθυνη για την «Υπατία»), οι οποίες προετοίμασαν και υποστήριξαν διδακτικά την προσπάθεια των παιδιών του 2ου Γυμνασίου για συμμετοχή στους διαγωνισμούς.  Συνέχεια ανάγνωσης Αποτελέσματα Διαγωνισμών Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλή» & «Υπατίας»