Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

1ο Βραβείο στον διαγωνισμό της 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας
«Στον δρόμο για το Παρίσι 2024»

Η θεατρική ομάδα του σχολείου «Οδός Θεάτρου» διακρίθηκε στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας «Στον δρόμο για το Παρίσι 2024», στην κατηγορία «Χορογραφίες», κατακτώντας το πρώτο βραβείο για την καλύτερη σκηνική παρουσία με τη χορογραφία «Ο χορός της ειρήνης στον δρόμο για το Παρίσι 2024». Πολλά συγχαρητήρια!

Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

2ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας για μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων. Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής μαθητών/τριών ξεπέρασαν, φέτος, τις 2.000 από περίπου 240 Γυμνάσια όλης της χώρας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα από όλη τη διδακτέα ύλης της Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου, συμπεριλαμβανομένων και όλων των εικόνων, λεζάντων, διαγραμμάτων ασκήσεων, προβλημάτων και παραθεμάτων. Επιπλέον, μέρος της ύλης αποτελούσαν και τα προσαρτημένα κείμενα του σχολικού εγχειριδίου, ενώ τα θέματα απαιτούσαν κατανόηση σε βάθος των βιολογικών εννοιών καθώς και των προεκτάσεών τους σε πρακτικό επίπεδο επίλυσης ασκήσεων.

Η μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, Ζεμαδάνη Χριστίνα, διακρίθηκε κατακτώντας το 2ο Βραβείο του διαγωνισμού, πετυχαίνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης την συγχαίρουν θερμότατα και της εύχονται κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς της στόχους.

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός ήταν διαδικτυακός και πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής.

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους μαθητές Γαλάνη Παναγιώτη (Γ1), Ζεμαδάνη Χριστίνα (Γ1), Γιάγκο Παναγιώτη – Ελευθέριο (Γ3) και Παπαδοπούλου Ιωάννα (Γ3) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία σε κάθε τους βήμα.

Η Επιτροπή
Αντωνίου Αλέξανδρος
Μιλτιάδη Παρασκευή
Σταθάκη Μαρία

Τιμητική διάκριση – «Σήμα Ευρωπαϊκών Γλωσσών στο 2ο Γυμνάσιο»

Μεγάλη και ιδιαίτερης σημασία διάκριση έλαβε το πρόγραμμα ERASMUS+ που εκπονήθηκε από το 2ο Γυμνάσιο, κατά την περίοδο 2021-2022, με επέκταση ως το 2023. Μια διάκριση τιμητική για το 2Ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, καθώς αυτή προβάλλει τις καινοτόμες μεθόδους μέσα από τις οποίες οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν, βελτίωσαν τις γνώσεις τους στη Γαλλική γλώσσα, που ήταν η γλώσσα επικοινωνίας του προγράμματος.  Συνέχεια ανάγνωσης Τιμητική διάκριση – «Σήμα Ευρωπαϊκών Γλωσσών στο 2ο Γυμνάσιο»

Βράβευση της Θεοδώρας από την Ε.Μ.Ε.

Την Κυριακή 7/4/2024 στις 11.00 το πρωί στην μεγάλη αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ στην Αθήνα, έγινε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ο Αρχιμήδης». Ανάμεσά τους και η μαθήτρια της Β τάξης του σχολείου μας, Δελιακίδου Θεοδώρα, που πήρε χάλκινο μετάλλιο. Πάντα να έχει επιτυχίες!!!

8ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας
Β΄ Φάση

Στη δεύτερη και τελική φάση του 8ου Πανέβριου Διασχολικού Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε από το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, στις 14 Απριλίου, συμμετείχαν οι 3 μαθήτριες μας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Α΄ Φάση: Παλλίδου Ευαγγελία (Γ5), Θεοδώρου Μαρκέλλα (Β2) και Νάσου Ιωάννα (Β4). 

Στον φιλόξενο χώρο του 6ου Γυμνασίου, το μεσημέρι της Κυριακής, οι τρεις μαθήτριες μας ακόνισαν τις πένες τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αντίπαλο το άγχος, γράφοντας αριθμητικά επίθετα, λόγιους ρηματικούς τύπους και μετοχές παρακειμένου.  Συνέχεια ανάγνωσης 8ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας Β΄ Φάση

8ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας
Α΄ Φάση

Για όγδοη συνεχή χρονιά το σχολείο μας έδωσε δυναμικά το «παρών» στον 8ο Πανέβριο Διασχολικό Διαγωνισμό Γλώσσας & Ορθογραφίας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου. 49 μαθητές και μαθήτριές μας προετοιμάστηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού, την Τετάρτη 8 Απριλίου από τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη Δήμητρα, Ιωακειμίδου Γεσθημανή και Κουτρούλα Ελένη.  Συνέχεια ανάγνωσης 8ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας Α΄ Φάση

«C’est toujours génial de gagner!» – Είναι πάντα όμορφο να κερδίζεις!

Στις 28 Μαρτίου 2024 με μεγάλη χαρά συγκεντρώσαμε τους μαθητές του Α1 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας, για να τους μοιράσουμε τα όμορφα δώρα που τους έστειλαν από το Institut français de Grèce – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος! Οι μαθητές μας διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, παίρνοντας την τρίτη θέση πανελλαδικά, προσπάθησαν πολύ και την ημέρα αυτή πήραν την ικανοποίηση της ελάχιστης αναγνώρισης αυτής της όμορφης προσπάθειάς τους! Βεβαιώσεις επιτυχίας και σακούλες με δώρα, έδωσαν στα εφηβικά πρόσωπα πολλά όμορφα χαμόγελα!

Συνέχεια ανάγνωσης «C’est toujours génial de gagner!» – Είναι πάντα όμορφο να κερδίζεις!