Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Κατάταξη του Σχολείου μας στους Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας

Μεγάλη τιμή περιποιεί στη σχολική μας κοινότητα η πανελλαδική πρωτιά του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης ανάμεσα στα δημόσια σχολεία που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό «Θαλής 2019» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και η 17η θέση που κατέλαβε το Γυμνάσιο σε σύνολο 775 σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών! Εξόχως περήφανους μάς κάνει και η πρωτιά των παιδιών μας από την Α΄ Τάξη στην «Υπατία»! Ευχόμαστε στους μαθητές η επιτυχία να στεφανώνει όλους τους πνευματικούς αγώνες τους και στους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν ψυχικά τα παιδιά τους στους δύσκολους στίβους της Γνώσης! Στις καθηγήτριές τους, οι οποίες δίδαξαν μάλιστα εκτός του υποχρεωτικού τους ωραρίου, ευχόμαστε να έχουν πάντα τη δύναμη να προετοιμάζουν τους μαθητές για τους διαγωνισμούς με την ίδια ευσυνειδησία και μαθηματική αξιοσύνη!

Υπεύθυνες καθηγήτριες για τους Διαγωνισμούς: κ. Μενεξιά Μόκαλη (για τον «Θαλή» της Β & Γ Τάξης) και κ. Χρύσα Γκαμψάλα ( για την «Υπατία»).

Αποτελέσματα Διαγωνισμών Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλή» & «Υπατίας»

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε για άλλη μια σχολική χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης με τη συμμετοχή των μαθητών του στους Διαγωνισμούς (Α΄ Φάσης) της Μαθηματικής Εταιρείας, οι οποίοι, μάλιστα, διενεργήθηκαν εφέτος στο κτηριακό συγκρότημά του για τα σχολεία του ν. Έβρου. Η κοινότητα του Γυμνασίου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μαθητές, τους επιτυχόντες για τη Β΄ Φάση, καθώς και στις καθηγήτριες Μαθηματικών, την κ. Μενεξιά Μόκαλη (υπεύθυνη για τον «Θαλή») και την κ. Χρύσα Γκαμψάλα (υπεύθυνη για την «Υπατία»), οι οποίες προετοίμασαν και υποστήριξαν διδακτικά την προσπάθεια των παιδιών του 2ου Γυμνασίου για συμμετοχή στους διαγωνισμούς.  Συνέχεια ανάγνωσης Αποτελέσματα Διαγωνισμών Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλή» & «Υπατίας»

Βράβευση του σχολείου μας από την ΕΜΕ Έβρου

Το σχολείο και οι μαθητές βραβεύτηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Έβρου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 19/5/2019 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, για τις διακρίσεις τους στους φετινούς διαγωνισμούς.

4ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας – Β΄ Φάση

Την ευθύνη αλλά και τη χαρά της διοργάνωσης της Β΄ Φάσης του Διαγωνισμού ανέλαβε το δικό μας Γυμνάσιο, εφόσον η μαθήτριά μας, Παλλίδου Ραφαηλία, είχε πρωτεύσει στον περσινό διαγωνισμό.
Ανάμεσα σε 30 άξιους διαγωνιζόμενους, οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αντίπαλο το άγχος και τον χρόνο. Η Παλλίδου Ραφαηλία κατέκτησε την 3η θέση (1η ανάμεσα στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης), ο Χατζησωτηρίου Στυλιανός διακρίθηκε στην 5η θέση, η Βαδικόλια Μαρία κατέλαβε την 7η θέση και ο Μπεμπελής Θεόφιλος κατατάχθηκε στην 13η θέση. Συνέχεια ανάγνωσης 4ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας – Β΄ Φάση

4ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας – Α΄ Φάση

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας έδωσε δυναμικά το «παρών» στον τέταρτο Πανέβριο Διασχολικό Διαγωνισμό Γλώσσας & Ορθογραφίας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 ΑΜΘ κ. Ζωγραφάκη Μαρίας. 51 μαθητές (ρεκόρ συμμετοχής!) προετοιμάστηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού, στις 12 Μαρτίου, από τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη Δήμητρα και Ιωακειμίδου Γεσθημανή.
Οι μαθητές μας έδωσαν ακόμη μια γενναία μάχη υπέρ της ορθής χρήσης της γλώσσας μας, μέσω της κοινωνικής τους εμπειρίας. Στο τέλος της δοκιμασίας, τους περίμενε η βεβαίωση συμμετοχής τους και το απαραίτητο γλύκισμα, ως τονωτικό της έντονης πνευματικής προσπάθειας που κατέβαλαν. Συνέχεια ανάγνωσης 4ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας – Α΄ Φάση