Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Β΄ Φάση 3ου Πανέβριου Διαγωνισμού Γλώσσας & Ορθογραφίας στην Ορεστιάδα

Στη δεύτερη και τελική φάση του Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, στις 4 Μαρτίου, συμμετείχαν οι 3 μαθήτριες μας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Α΄ Φάση: η Παλλίδου Ραφαηλία (Β΄ τάξη), η Χατζηευαγγέλου Κυριακή (Γ΄ τάξη) και η Τσαβδαρλή Μαρία (Β΄ τάξη).
Οι τρεις μαθήτριες με τις οικογένειές τους ταξίδεψαν ως την Ορεστιάδα, Συνέχεια ανάγνωσης Β΄ Φάση 3ου Πανέβριου Διαγωνισμού Γλώσσας & Ορθογραφίας στην Ορεστιάδα

3ος Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας

Φέτος, για ακόμη μία χρονιά το σχολείο μας έδωσε το «παρών» στον τρίτο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση-πρόκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου και του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων, κ. Κόκορη, για την τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την ελληνική γλώσσα. 43 μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου προετοιμάστηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού από τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη Δήμητρα και Κουτρούλα Ελένη (υπογράφουσα του άρθρου). Συνέχεια ανάγνωσης 3ος Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας

Οι επιτυχίες του Σχολείου μας στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Πολλοί ήταν οι επιτυχόντες μαθητές μας και στους φετινούς διαγωνισμούς «Θαλής» και «Υπατία» της Μαθηματικής Εταιρείας, οι οποίοι θα συνεχίσουν την ωραία προσπάθειά τους και στις επόμενες προβλεπόμενες φάσεις των σχετικών διαγωνισμών. Η κοινότητα του Γυμνασίου μας συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μαθητές για τον πνευματικό αγώνα και τη συμμετοχή τους σε τέτοιους διαγωνισμούς, που προάγουν τη μαθηματική σκέψη και το επίπεδο της εκπαίδευσης γενικότερα. Συνέχεια ανάγνωσης Οι επιτυχίες του Σχολείου μας στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

2ος Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε ο Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας και το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση – πρόκληση αυτή. 37 μαθητές προετοιμάστηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού με υπεύθυνες καθηγήτριες την υπογράφουσα και την κ. Βοϊβοντούδη Δήμητρα.

Συνέχεια ανάγνωσης 2ος Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας

Οι επιτυχίες των μαθητών μας στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου μας έλαβαν μέρος στους επίσημους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, στη φάση διαγωνισμού «Θαλής» πέτυχαν οι ακόλουθοι μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν και στην επόμενη φάση του σχετικού διαγωνισμού, στον «Ευκλείδη»:

Συνέχεια ανάγνωσης Οι επιτυχίες των μαθητών μας στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Διακρίσεις μαθητών

  • Διαγωνισμοί Μαθηματικών «Υπατία» και «Καραθεοδωρή»

Τη φετινή χρονιά μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου μας συμμετείχαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Συνέχεια ανάγνωσης Διακρίσεις μαθητών

Διαγωνισμός «Ευκλείδης»

Πολλά συγχαρητήρια στη μαθήτρια Μαρκίδη Χριστίνα που πέτυχε στο μαθηματικό διαγωνισμό, Ο Ευκλείδης. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν επίσης όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος, καθώς και τους καθηγητές, κ.Ιωαννίδη και κ.Μόκαλη, που τους προετοίμασαν και τους καθοδήγησαν.

Διαγωνισμός «Θαλής»

Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 74ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό, Ο Θαλής. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν όσους μαθητές έλαβαν μέρος, καθώς και τους καθηγητές, κ.Ιωαννίδη και κ.Μόκαλη, που τους προετοίμασαν και τους καθοδήγησαν. Συνέχεια ανάγνωσης Διαγωνισμός «Θαλής»

Διαγωνισμός «Εβδομάδες e-Twinning»

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο διαγωνισμό «Εβδομάδες e-Twinning» με το τραγούδι Η ανθρωπότητα – Humanity, το οποίο συνέθεσαν και ερμήνευσαν μαθητές του σχολείου μας.

Συνέχεια ανάγνωσης Διαγωνισμός «Εβδομάδες e-Twinning»