Αρχείο έτους 2015

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Σχολείο μας

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφτηκε το Γυμνάσιό μας μια αντιπροσωπεία από την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μαζί με τον προπονητή τους, τον κ. Σάκη Μουστακίδη, προκειμένου να δωρίσουν στο Σχολείο ένα φιλέ και δύο μπάλες του βόλεϊ. Οι μαθητές συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο και εκεί ο κ. Μουστακίδης μας μίλησε για την αξία του αθλητισμού και μας προέτρεψε να ασχολούμαστε με αυτόν. Στη συνέχεια οι περισσότεροι μαθητές φωτογραφηθήκαμε με τους παίκτες Κώστα Βλαχόπουλο και Νικολά Μιγιαΐλοβιτς, οι οποίοι μας ευχήθηκαν να «λιώσουμε» το φιλέ που μας έφεραν και υπέγραψαν στις μπάλες.

Συνέχεια ανάγνωσης Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Σχολείο μας

Φύση και Άσκηση 2015-2016 – Βιωματικές Δράσεις Β Γυμνασίου

Στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση», πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype των τμημάτων Β4 και Β2 με τον αρχηγό της αποστολής Hellas-Everest 2004 κ. Κοτρωνάρο Παναγιώτη. Με την εισήγηση του διευθυντή του σχολείου κ. Βαλάση, η συζήτηση εστιάστηκε στην σπουδαιότητα της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση» στην εκπαίδευση και τον άθλο που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του Hellas-Everest.

Συνέχεια ανάγνωσης Φύση και Άσκηση 2015-2016 – Βιωματικές Δράσεις Β Γυμνασίου

Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές του Σχολείου μας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους, των κκ. Μάργου, Τσαταλμπασίδου και Καραμιχάλη, παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή με αφορμή τον Νοέμβρη του 1973, όταν η φοιτητική νεολαία εξεγέρθηκε ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε επιβληθεί στην πατρίδα μας από το 1967. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, καθώς και ένα απόσπασμα από ελληνική ταινία που πραγματευόταν τη λογοκρισία και την καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων από τη χούντα. Συνέχεια ανάγνωσης Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου