Αρχείο έτους 2015

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Σχολείο μας

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφτηκε το Γυμνάσιό μας μια αντιπροσωπεία από την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μαζί με τον προπονητή τους, τον κ. Σάκη Μουστακίδη, προκειμένου να δωρίσουν στο Σχολείο ένα φιλέ και δύο μπάλες του βόλεϊ. Οι μαθητές συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο και εκεί ο κ. Μουστακίδης μας μίλησε για την αξία του αθλητισμού και μας προέτρεψε να ασχολούμαστε με αυτόν. Στη συνέχεια οι περισσότεροι μαθητές φωτογραφηθήκαμε με τους παίκτες Κώστα Βλαχόπουλο και Νικολά Μιγιαΐλοβιτς, οι οποίοι μας ευχήθηκαν να «λιώσουμε» το φιλέ που μας έφεραν και υπέγραψαν στις μπάλες.

Συνέχεια ανάγνωσης Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Σχολείο μας

Φύση και Άσκηση 2015-2016 – Βιωματικές Δράσεις Β Γυμνασίου

Στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση», πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype των τμημάτων Β4 και Β2 με τον αρχηγό της αποστολής Hellas-Everest 2004 κ. Κοτρωνάρο Παναγιώτη. Με την εισήγηση του διευθυντή του σχολείου κ. Βαλάση, η συζήτηση εστιάστηκε στην σπουδαιότητα της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση» στην εκπαίδευση και τον άθλο που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του Hellas-Everest.

Συνέχεια ανάγνωσης Φύση και Άσκηση 2015-2016 – Βιωματικές Δράσεις Β Γυμνασίου

Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές του Σχολείου μας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους, των κκ. Μάργου, Τσαταλμπασίδου και Καραμιχάλη, παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή με αφορμή τον Νοέμβρη του 1973, όταν η φοιτητική νεολαία εξεγέρθηκε ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε επιβληθεί στην πατρίδα μας από το 1967. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, καθώς και ένα απόσπασμα από ελληνική ταινία που πραγματευόταν τη λογοκρισία και την καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων από τη χούντα. Συνέχεια ανάγνωσης Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι μαθητές φωτογραφίζουν το περιβάλλον

Στα πλαίσια της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2015-16» (12-16 Οκτωβρίου 2015) υλοποιήθηκε μια καλλιτεχνική δράση σε όλα σχεδόν τα σχολεία του νομού μας με μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με θέμα «Οι μαθητές φωτογραφίζουν το περιβάλλον». Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης συμμετείχε και το Γυμνάσιό μας με μια δεκαμελή αντιπροσωπεία της Ομάδας Φωτογραφίας, της οποίας υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κ. Νικόλαος Βαλάσης.

Συνέχεια ανάγνωσης Οι μαθητές φωτογραφίζουν το περιβάλλον

Εορτασμός της Σημαίας & της Εποποιίας του ΄40

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον σχολικό χώρο η εκδήλωση του Γυμνασίου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για τη γιορτή της Σημαίας. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη και Πατρικίου, μαζί με τα παιδιά των τριών τάξεων δούλεψαν με όρεξη και μεράκι για την παρουσίαση της εκδήλωσης, ενώ η κ. Καραμιχάλη διηύθυνε για άλλη μια φορά τη σχολική χορωδία με μεγάλη επιτυχία.

Συνέχεια ανάγνωσης Εορτασμός της Σημαίας & της Εποποιίας του ΄40

Εκλογές δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου για το σχολικό έτος 2015-16

Στις 13 Οκτωβρίου 2015 οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου μας ψήφισαν για την ανάδειξη των μελών του δεκαπενταμελούς Συμβουλίου τους. Από τη διαδικασία, που έγινε μέσα σε κλίμα δημοκρατίας και αλληλοσεβασμού των υποψηφίων και των εκλογέων, προέκυψαν τα παρακάτω μέλη του Συμβουλίου με βάση τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι μαθητές:

Συνέχεια ανάγνωσης Εκλογές δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου για το σχολικό έτος 2015-16