Όλα τα άρθρα του/της admin

Υποδοχή των ξένων εταίρων μας 4 έως 7 Απριλίου 2022

Από τις 4 έως τις 7 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Jardin pédagogique / Gaspillage alimentaire” οργανώθηκε από το σχολείο μας και πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η πρώτη διεθνική συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι καθηγητές της Παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος μαζί με τους μαθητές μας εργαστήκαμε για να παρουσιάσουμε και να γνωρίσουμε στους επισκέπτες μας την πόλη μας και τη γύρω περιοχή, οργανώνοντας παράλληλα δράσεις στο πλαίσιο των γνωστικών και παιδαγωγικών στόχων του προγράμματος.

Συνέχεια ανάγνωσης Υποδοχή των ξένων εταίρων μας 4 έως 7 Απριλίου 2022

Αποτελέσματα έρευνας για τις σχέσεις μαθητών – εκπαιδευτικών
στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε η εσωτερική έρευνα του Γυμνασίου μας για την ανίχνευση των «δυσκολιών» επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της σχολικής μας κοινότητας και την καταγραφή της αντιληπτής (από τους μαθητές) ποιότητας της σχέσης τους με τους εκπαιδευτικούς. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας. Τα αποτελέσματα της έρευνας, μια πρώτη ερμηνευτική προσέγγιση αυτών και οι προτάσεις της μαθητικής κοινότητας για τη βελτίωση των παιδαγωγικών σχέσεων παρουσιάζονται στο ακόλουθο αρχείο. Καλή ανάγνωση!

Αποτελέσματα έρευνας για τις σχέσεις μαθητών – εκπαιδευτικών

Μια διαδικτυακή γιορτή δημιουργικής έκφρασης από το Υπουργείο Παιδείας

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στην 1η διαδικτυακή Πανελλήνια Γιορτή Γαλλοφωνίας με τίτλο «Une Fête d’expression créative pour la Francophonie» – «Μια γιορτή Δημιουργικής Έκφρασης για τη Γαλλοφωνία», κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευφημία Μαυρομμάτη.
Η γιορτή διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας, Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διεξήχθη την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 17:00, παρουσία της εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας Rennie YOTOVA. Στη γιορτή είχαν την τιμή να συμμετέχουν 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας.  Συνέχεια ανάγνωσης Μια διαδικτυακή γιορτή δημιουργικής έκφρασης από το Υπουργείο Παιδείας

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στους Τοξότες Ξάνθης 11/4/22
& στη Ζώνη Μεσημβρίας και στο Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας 13/4/22

Προσφορές τουριστικών γραφείων για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις:

Εορτασμός για την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821
201 χρόνια από την Εθνεγερσία

Με προσοχή, αλλά και συγκίνηση παρακολούθησαν τα μέλη της σχολικής οικογένειας του Γυμνασίου μας την εορταστική βιντεοταινία που ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές για την επέτειο της έκρηξης της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον των Οθωμανών. Στις 24 Μαρτίου 2022, σε κάθε σχολική αίθουσα (λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας), προβλήθηκε το αφιέρωμα στις «μεγάλες θυσίες» του Αγώνα, όπως ήταν η θυσία του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα τον Απρίλιο του 1821. Παράλληλα, αποδόθηκε φόρος τιμής στους αμάχους που θανατώθηκαν στο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, της Χίου, των Ψαρών και του Μεσολογγίου από τους Οθωμανούς δυνάστες, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Εθνικού Ξεσηκωμού. Ο φόρος τιμής στους μαχητές και σε όσους θυσιάστηκαν για την Ελληνική  Ελευθερία διατρανώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας.  Συνέχεια ανάγνωσης Εορτασμός για την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821201 χρόνια από την Εθνεγερσία