Όλα τα άρθρα του/της admin

Τελετή Αγιασμού για το σχολικό έτος 2022- 2023

Σωστό “μελίσσι” έμοιαζε το σχολειό μας την πρώτη επίσημη μέρα του σχολικού έτους! Μαθητόκοσμος  γεμάτος ζωντάνια και όρεξη για δουλειά πλημμύρισε την αυλή και τους χώρους του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης! Μαζί τους ήταν οι καθηγητές και οι γονείς τους,  έτοιμοι να τους συμπαρασταθούν και να τους καθοδηγήσουν για μια χρήσιμη- κατά το δυνατό- αλλά και σαγηνευτική πορεία στην κοινωνία της Γνώσης και της Μάθησης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χωρίς τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς των προηγούμενων σχολικών ετών κατά της πανδημίας COVID 19, τελέστηκε ο Αγιασμός από τον πατέρα Χαρίτωνα, ο οποίος  συμβούλεψε τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, να πιστέψουν στον «εαυτό» τους ή στις ικανότητές τους και να συνεχίσουν να αποτελούν το ουσιαστικό «στολίδι» του Σχολείου τους! Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου, η Διευθύντρια, κ. Ελένη Κουτρούλα, καλωσόρισε τα παιδιά στον σχολικό χώρο, καθώς και όσους γονείς παρέστησαν στην ιερή τελετή. Με ιδιαίτερα θερμά λόγια καλωσόρισε και τους μαθητές της Α΄ Τάξης, οι οποίοι, χάρη στην παρουσία και τη δράση τους, θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στα επόμενα τρία χρόνια πνευματικής δημιουργίας του Γυμνασίου μας! Τέλος, η κ. Κουτρούλα, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου για την ποικίλη στήριξη της γυμνασιακής κοινότητας, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΑΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ ΚΑΙ ΜΑΝΘΑΝΕΙΝ!

Ανακοίνωση για την ημέρα του Αγιασμού 12/9/2022

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας.
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9.00-9.15 π.μ. περιμένουμε τους μαθητές μας στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Ο αγιασμός θα γίνει στις 9.30 π.μ. Μαζί τους χρειάζεται να έχουν 1. μία σχολική τσάντα ώμου, 2. ένα στυλό και ένα τετράδιο για το πρόγραμμα. Η μάσκα είναι προαιρετική.
Διαβάστε τις αναλυτικότερες οδηγίες.

Καλή δημιουργική σχολική χρονιά.
Η Διευθύντρια
Ελένη Κουτρούλα

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ticleni της Ρουμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Προσφορές τουριστικών γραφείων για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολείο υποδοχής στο Τικλένι της Ρουμανίας, που προβλέπει διαμονή των συμμετεχόντων στο Targu Jiu της Ρουμανίας, τον μήνα Οκτώβριο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+:

Προσφορές τουριστικών γραφείων

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου
της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022)

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»

Μια σημαντική διάκριση για το Γυμνάσιό μας επεφύλαξε η φετινή χρονιά! Στο πλαίσιο της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων, την οποία διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες δύο μαθητριών μας βραβεύτηκαν ως κορυφαίες -μεταξύ πολλών άλλων- για την προώθηση της ολυμπιακής ιδέας και της συμφιλίωσης των λαών.
Η τελετή της βράβευσης των Σχολείων για τον σχετικό διαγωνισμό έγινε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε δύο βραβεία:  Συνέχεια ανάγνωσης Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»

Το πρόγραμμα Erasmus+ «Παιδαγωγικός κήπος / Διατροφική σπατάλη»
στην πλατφόρμα Etwinning!

Το Etwinning αξιοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Προκειμένου να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η διάχυση των δράσεων και των προϊόντων, γίνεται παρουσίαση αυτών στα γαλλικά, που είναι και η επίσημη γλώσσα επικοινωνίας, στο αντίστοιχο TwinSpace!

Erasmus+ «Παιδαγωγικός κήπος/Διατροφική σπατάλη»
Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες της ομάδας μας!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.