Αρχείο κατηγορίας Σχολικές Δραστηριότητες

Τελετή Αγιασμού για το σχολικό έτος 2022- 2023

Σωστό “μελίσσι” έμοιαζε το σχολειό μας την πρώτη επίσημη μέρα του σχολικού έτους! Μαθητόκοσμος  γεμάτος ζωντάνια και όρεξη για δουλειά πλημμύρισε την αυλή και τους χώρους του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης! Μαζί τους ήταν οι καθηγητές και οι γονείς τους,  έτοιμοι να τους συμπαρασταθούν και να τους καθοδηγήσουν για μια χρήσιμη- κατά το δυνατό- αλλά και σαγηνευτική πορεία στην κοινωνία της Γνώσης και της Μάθησης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χωρίς τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς των προηγούμενων σχολικών ετών κατά της πανδημίας COVID 19, τελέστηκε ο Αγιασμός από τον πατέρα Χαρίτωνα, ο οποίος  συμβούλεψε τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, να πιστέψουν στον «εαυτό» τους ή στις ικανότητές τους και να συνεχίσουν να αποτελούν το ουσιαστικό «στολίδι» του Σχολείου τους! Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου, η Διευθύντρια, κ. Ελένη Κουτρούλα, καλωσόρισε τα παιδιά στον σχολικό χώρο, καθώς και όσους γονείς παρέστησαν στην ιερή τελετή. Με ιδιαίτερα θερμά λόγια καλωσόρισε και τους μαθητές της Α΄ Τάξης, οι οποίοι, χάρη στην παρουσία και τη δράση τους, θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στα επόμενα τρία χρόνια πνευματικής δημιουργίας του Γυμνασίου μας! Τέλος, η κ. Κουτρούλα, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου για την ποικίλη στήριξη της γυμνασιακής κοινότητας, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΑΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ ΚΑΙ ΜΑΝΘΑΝΕΙΝ!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2021-22) εκπονήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δημιουργηθούν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, για να συνεχίσουν αυτά να μας διδάσκουν στο διηνεκές.

Συνέχεια ανάγνωσης Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Αποχαιρετιστήρια γιορτή σχολικού έτους 2021-2022

Την Παρασκευή 27/5/2022, τελευταία μέρα των μαθημάτων για το γυμνάσιο, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων – κηδεμόνων αποχαιρετιστήρια γιορτή σε χαρούμενη ατμόσφαιρα με μουσική και χορό. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο σύλλογος γονέων – κηδεμόνων μοίρασε στους μαθητές φρέσκα σάντουιτς και νερό και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους με αισιοδοξία και δύναμη!!!!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προσφέρω, ανακυκλώνω, νοιάζομαι, ανταλλάσσω

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου με το σύλλογο γονέων – κηδεμόνων οργανώθηκε δραστηριότητα με θέμα «Προσφέρω, ανακυκλώνω, νοιάζομαι, ανταλλάσσω». Τα παιδιά καλούνται να συνεισφέρουν στο σχολείο και στο περιβάλλον φέρνοντας σχολικά και προσωπικά είδη (τσάντες, βοηθητικά βιβλία, κασετίνες, μπλοκ, μαρκαδόρους αλλά και αθλητικά είδη).

Μια διαδικτυακή γιορτή δημιουργικής έκφρασης από το Υπουργείο Παιδείας

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στην 1η διαδικτυακή Πανελλήνια Γιορτή Γαλλοφωνίας με τίτλο «Une Fête d’expression créative pour la Francophonie» – «Μια γιορτή Δημιουργικής Έκφρασης για τη Γαλλοφωνία», κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευφημία Μαυρομμάτη.
Η γιορτή διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας, Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διεξήχθη την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 17:00, παρουσία της εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας Rennie YOTOVA. Στη γιορτή είχαν την τιμή να συμμετέχουν 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας.  Συνέχεια ανάγνωσης Μια διαδικτυακή γιορτή δημιουργικής έκφρασης από το Υπουργείο Παιδείας

Γιορτή κρέπας στο σχολείο μας!

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στο μάθημα των  Γαλλικών, τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν μια δράση, για να γνωρίσουν βιωματικά τη γιορτή «la Chandeleur». Σύμφωνα με το έθιμο, στη διάρκεια της συγκεκριμένης γιορτής -στις 2 Φεβρουαρίου- συνηθίζουν να παρασκευάζουν και να τρώνε κρέπες στη Γαλλία.

Οι μαθητές, πριν από την ημέρα της γιορτής, παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης του εθίμου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση μέσα στην τάξη και δόθηκε έμφαση σε απαραίτητες λέξεις – κλειδιά στη γαλλική γλώσσα. Εφόσον, λοιπόν, είχε προηγηθεί η θεωρία, την ημέρα της γιορτούλας οι μαθητές «πέρασαν» στην πράξη!  Συνέχεια ανάγνωσης Γιορτή κρέπας στο σχολείο μας!

Κοπή βασιλόπιτας και άλλες σχολικές δράσεις

Στις 31 Ιανουαρίου 2022 κόψαμε τη βασιλόπιτά μας για το νέο έτος! Στους μαθητές μας μοιράστηκαν, κατά την έναρξη του σχολικού ωραρίου, ατομικά βασιλοπιτάκια και οι «τυχεροί» κάθε τμήματος κέρδισαν, μαζί με το «φλουρί», ένα χρήσιμο δώρο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας.  Η κοπή πίτας για τους διδάσκοντες «ανέδειξε» δύο τυχερές καθηγήτριες, τις κκ. Πατρικίου και Δαμιανίδου. Εκ μέρους ολόκληρης της σχολικής κοινότητας ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων  για την προσφορά των εδεσμάτων και των δώρων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για τον πρόσφατο εξοπλισμό μας με έναν καινούργιο ηλεκτρονικό βιντεοπροβολέα για τις διδακτικές ανάγκες ενός σχολικού τμήματος. Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας απευθύνουμε και στην κ. Πεχλίδου, εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία επιβεβαίωσε την ευγενική πρόθεση της γονεϊκής κοινότητας για μιαν εποικοδομητική συνεργασία με τη σχολική οικογένεια κατά τη νέα χρονιά.  Συνέχεια ανάγνωσης Κοπή βασιλόπιτας και άλλες σχολικές δράσεις

Η IGEM NOUS στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 η ερευνητική ομάδα IGEM NOUS παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης τη βραβευμένη -σε παγκόσμιο διαγωνισμό με πρώτο χρυσό βραβείο-  ερευνητική πρόταση με εφαρμογή στη Συνθετική Βιολογία.Η IGEM NOUS είναι μια διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από 12 προπτυχιακούς φοιτητές, κυρίως, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Την ομάδα εκπροσώπησαν οι Θυμιανίδης Ιωάννης, Κώτση Δανιήλ και Μάντης Χρήστος, φοιτητές του τμήματος Μοριακής Βιολογίας του ΔΠΘ. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της θεματικής «Δημιουργώ και Καινοτομώ» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και προκάλεσε το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις των μαθητών.

Η καθηγήτρια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων,
Μάρθα Γκενοπούλου