Αρχείο κατηγορίας Δράσεις κατά της σχολικής βίας

15 Μαρτίου: Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Στις 15 Μαρτίου, με αφορμή την ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου), το Γυμνάσιό μας αφιέρωσε δημιουργικά την ημέρα σε δράσεις κατά της βίας. Την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης στο προαύλιο του σχολείου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πρωτότυπο δρώμενο, το οποίο μας έδωσε την ώθηση να συμμετάσχουμε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Συνέχεια ανάγνωσης 15 Μαρτίου: Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τα έτη:2014, 2015 και 2016

Προετοιμασία δράσεων – φωτογραφίες από τις πρόβες – ζωγραφικά έργα μαθητών – μηνύματα με τα οποία οι μαθητές «διαδηλώνουν» για το σχολείο που ονειρεύονται.

7 Μαρτίου 2016: Απόηχος δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Διαβάστε το χρονικό των δράσεων:
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, Δευτέρα 7 Μαρτίου, υλοποιήθηκαν δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών μας στο θέμα αυτό. Συνέχεια ανάγνωσης 7 Μαρτίου 2016: Απόηχος δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Εντυπώσεις από τη δράση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

με την κα. Κουτρούλα Ελένη και την κα. Σοφιανού Μαρία

bullying«Παρά της αρχικές μου αμφιβολίες, οφείλω να πω πως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απήχηση που είχαμε στα υπόλοιπα παιδιά. Αρχικά, το πρωινό μας δρώμενο κίνησε την περιέργεια δίχως να υπάρξουν «φανερά» φαινόμενα κοροϊδίας από μέρους τους. Αντίθετα, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας με αρκετό ενδιαφέρον.

Συνέχεια ανάγνωσης Εντυπώσεις από τη δράση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Το χρονικό της 6ης Μαρτίου 2015

bullying«Στις 6 Μαρτίου, ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, με τη βοήθεια της κας Κουτρούλα Ελένης, της κας. Σοφιανού Μαρίας και του κ. Βουλγαρίδη Γεώργιου, οργανώσαμε μία δράση, στην προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμαθητές μας αναφορικά με το θέμα του πασίγνωστου bullying.

Συνέχεια ανάγνωσης Το χρονικό της 6ης Μαρτίου 2015

Δράση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Στις μέρες μας το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στην Ελλάδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Έτσι αποφασίσαμε να καθιερώσουμε μία ημέρα του χρόνου ως ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και διαλέξαμε την 6η Μαρτίου ? προτεινόμενη μέρα κατά της ενδοσχολικής βίας παγκοσμίως. Στο σχολείο μας υπεύθυνη καθηγήτρια σ? αυτόν τον τομέα είναι η κα. Κουτρούλα Ελένη η οποία είχε την ιδέα να κάνουμε κάποια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα δράση κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής και του υπόλοιπου ωραρίου στη συνέχεια για να θυμούνται τα παιδιά αυτή τη μέρα.

Συνέχεια ανάγνωσης Δράση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού