Αρχείο κατηγορίας Δημιουργίες μαθητών

Προϊόντα των δράσεων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2021-22) εκπονήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δημιουργηθούν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, για να συνεχίσουν αυτά να μας διδάσκουν στο διηνεκές.

Συνέχεια ανάγνωσης Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Δημιουργική Ανακύκλωση

Στο πλαίσιο της δράσης «Ανακυκλώνω Ηλεκτρονικές Συσκευές» που οργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, λειτούργησε η ομάδα «Δημιουργικής Ανακύκλωσης», στην οποία συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων και την οποία οργάνωσε και συντόνισε η κ.Πουλουκτσή Βαρβάρα, Κοινωνική Λειτουργός. Μέσω της διαδικασίας «UPCYCLING» οι μαθητές – μέλη της ομάδας επαναχρησιμοποίησαν πολυκαιρισμένα και φθαρμένα εξαρτήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή ως βασικά υλικά για την κατασκευή χρήσιμων αντικειμένων.

Συνέχεια ανάγνωσης Δημιουργική Ανακύκλωση

Δράση «Ανακυκλώνω ηλεκτρονικές συσκευές»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης διοργάνωσαν την οικολογική δράση «Ανακυκλώνω ηλεκτρονικές συσκευές» και κάλεσαν τους μαθητές, τους γονείς, καθώς και τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετάσχουν ενεργά, συγκεντρώνοντας τις παλιές τους ηλεκτρονικές συσκευές, από τις 4 έως τις 18 Μαρτίου 2014, σε ειδικό κάδο στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Συνέχεια ανάγνωσης Δράση «Ανακυκλώνω ηλεκτρονικές συσκευές»

Εβδομάδες e-Twinning

Όταν τα παιδιά δημιουργούν, η ανθρωπότητα μπορεί να τρέφει ελπίδες για το μέλλον της…

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο διαγωνισμό «Εβδομάδες e-Twinning 2013» με το τραγούδι Η ανθρωπότητα – Humanity, το οποίο συνέθεσαν και ερμήνευσαν μαθητές του σχολείου μας.