Αρχείο κατηγορίας Σχολικές Εκδρομές

Εκδρομή των Ομάδων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
στην Καβάλα και στους Φιλίππους (4/5/2018)

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη έκαναν τα μέλη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Γυμνασίου μας ως επιστέγασμα της πολιτιστικής και πνευματικής δράσης τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ο αρχαιολογικός χώρος, το θέατρο των Φιλίππων και οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στο ΤΕΙ Καβάλας ήταν, κυρίως, τα μέρη τα οποία επισκέφτηκαν. Για περισσότερα στοιχεία δείτε το σχετικό βίντεο.  Συνέχεια ανάγνωσης Εκδρομή των Ομάδων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
στην Καβάλα και στους Φιλίππους (4/5/2018)

Ημερήσια εκδρομή στη Θάσο (2 Μαΐου 2018)

Τη μαγιάτικη Θάσο επισκεφτήκαμε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής μας και απολαύσαμε τον ανοιξιάτικο ήλιο, τη βόλτα κοντά στη θάλασσα και, φυσικά, την καλή παρέα! Η εκδρομή μας συμπληρώθηκε με περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον χώρο της αρχαίας αγοράς! «Το τερπνόν», λοιπόν, συνδυάζεται περίφημα με «το ωφέλιμον» στη Θάσο, γι΄ αυτό και εμείς επιλέγουμε το νησί για τις ημερήσιες αποδράσεις μας! Συνέχεια ανάγνωσης Ημερήσια εκδρομή στη Θάσο (2 Μαΐου 2018)

Εκδρομή Γ΄ τάξης (26 – 29 Απριλίου 2018)

Θεσσαλονίκη, Βεργίνα,  Έδεσσα και Αλιστράτη Σερρών ήταν οι κυριότεροι προορισμοί της πολυήμερης εκδρομής των τελειοφοίτων μας! Χαρούμενα πρόσωπα, πανέμορφα τοπία και ενδιαφέρουσες δράσεις «αποτυπώνονται» στο βίντεο που ακολουθεί… Συνέχεια ανάγνωσης Εκδρομή Γ΄ τάξης (26 – 29 Απριλίου 2018)

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης στην περιοχή Κερκίνης Σερρών

Μάρτιος 2018! Έφτασε η πολυπόθητη ώρα για εμάς, τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου:  Η  επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη, η υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος, οι δράσεις στον χώρο της λίμνης! Μετά από  μια πολύ όμορφη διαδρομή  προς τον νομό Σερρών και την Κερκίνη, ξεκινήσαμε για την πρώτη μας δράση!  Πεζοπορία γύρω από τη λίμνη! Ο ξεναγός μας μάς έδωσε αρκετές πληροφορίες γι΄ αυτήν.  Η λίμνη Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη, που σχηματίστηκε με τη δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Συνέχεια ανάγνωσης Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης στην περιοχή Κερκίνης Σερρών

Τριήμερη εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου (1- 3 Φεβρουαρίου 2018)

Επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η Β΄ Τάξη του Γυμνασίου μας πραγματοποίησε μια τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής Αγωγής, Γεωγραφίας και Ιστορίας. Προορισμός μας ήταν η όμορφη Νάουσα και ειδικότερα το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, το οποίο επισκεφτήκαμε τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής. Κύριος στόχος ήταν η εκμάθηση των κανόνων του σκι, η οποία επιτεύχθηκε με τον χωρισμό των μαθητών σε ομάδες και την καθοδήγηση καθεμιάς από έναν εκπαιδευτή. Συνέχεια ανάγνωσης Τριήμερη εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου (1- 3 Φεβρουαρίου 2018)

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στα Ιωάννινα
και στην ευρύτερη περιοχή (06/04/2017-09/04/2017)

Και φέτος, ο προορισμός μας τα Γιάννενα ? «με δύο παπούτσια πάνινα», αλλά και με αντιανεμικά, σκουφιά, μακρυμάνικα και κοντομάνικα μπλουζάκια, καθώς ο καιρός ήταν άστατος. Από το χιονισμένο τοπίο στο Μέτσοβο στην υγρή πόλη των Ιωαννίνων και στον αίθριο καιρό στο Μονοδένδρι. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Συνέχεια ανάγνωσης Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στα Ιωάννινα
και στην ευρύτερη περιοχή (06/04/2017-09/04/2017)

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη (27 & 28 Απριλίου 2017)

Για τις πολιτιστικές ομάδες («Διαμόρφωση Σχολικού Χώρου», «Διαδικτυακοί Συντάκτες»,  «E-Τwinning», «Θεατρικό Εργαστήρι», «Οδός Θεάτρου»,  «Σχολική Χορωδία- Ορχήστρα», «Τέχνη & Μαθηματικά», «Φωτογραφική Ομάδα»)

Η εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ήταν μια από τις καλύτερες διήμερες εκδρομές που έχει οργανώσει το Γυμνάσιό μας. Συνέχεια ανάγνωσης Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη (27 & 28 Απριλίου 2017)

Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Στις 10 και 11 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, στον νομό Σερρών, για τρία τμήματα της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου μας (Β1, Β3 και Β4). Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της εκδρομής ήταν η εξοικείωση των μαθητών με το άθλημα της τοξοβολίας, η εκμάθηση κανόνων διαβίωσης στην ύπαιθρο, η πεζοπορία κοντά στη φύση, η αποκόμιση γνώσεων για σημαντικούς υδροβιότοπους της πατρίδας μας, όπως είναι η λίμνη Κερκίνη, η καλλιέργεια του σεβασμού για το φυσικό περιβάλλον, παράλληλα, βέβαια, με την ψυχαγωγία και την προώθηση του ομαδοσυνεργατικού πνεύματος μέσα από συγκεκριμένες μαθητικές δράσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Εκδρομή στο Σέλι Ημαθίας

Αποχαιρετώντας τον χειμώνα και έχοντας επιτύχει το 100% των εκπαιδευτικών στόχων μας (γνωριμία με το άθλημα του σκι και απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαβίωση κοντά στη φύση ή για την υλοποίηση συνεργατικών δράσεων) επιστρέψαμε από το Σέλι Ημαθίας με δύο τμήματα της Β΄ Τάξης (Β2 & Β5). Ενθουσιασμένοι μαθητές, χαρούμενα πρόσωπα, παιδιά πλουσιότερα σε παραστάσεις ή εμπειρίες πρωτόγνωρες, έξω από την «ομπρέλα προστασίας» της οικογένειας! Συνέχεια ανάγνωσης Εκδρομή στο Σέλι Ημαθίας