Αρχείο κατηγορίας Εργασίες μαθητών

Εργασίες στο πλαίσιο μαθημάτων

Μαθητικές εργασίες στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας

Οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας το σχολικό έτος 2023-2024 συνεργάστηκαν μεταξύ τους στην ενότητα της υποκατάστασης για να παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με την ολική και  τη μερική υποκατάσταση.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων, αφού χωρίστηκαν σε επιμέρους ομάδες, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, συνεργάστηκαν, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και δημιούργησαν εργασίες σε ψηφιακή μορφή ή κατασκεύασαν πρωτότυπες αφίσες. Στη συνέχεια οργανώθηκαν και τις παρουσίασαν αναλαμβάνοντας επιμέρους ρόλους για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους και να εξηγήσουν τυχόν απορίες τους.

Οι εργασίες που δημιούργησαν οι ομάδες των παιδιών σχετίζονται με:

Η καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας, κ. Σοφιανού Μαρία

Μαθητικές εργασίες

Δείτε εργασίες μαθητών και μαθητριών της Γ τάξης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Συνέχεια ανάγνωσης Μαθητικές εργασίες

Μαθητικές εργασίες στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών
Αφόρμηση το κείμενο «The story of a painting»

Ο πίνακας «Guernica» του Πάμπλο Πικάσο αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς και συμβολικούς πίνακες του 20ου αιώνα. Πολλές οι κριτικές που δέχτηκε, άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές. Όπως πολύ σωστά είπε ο ίδιος ο καλλιτέχνης «Δεν είναι ευθύνη του ζωγράφου να ορίσει τα σύμβολα». Ο καθένας από εμάς μπορεί να τον ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο, αφού όμως πρώτα κατανοήσει το κοινωνικό- ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο «γεννήθηκε» ο πίνακας, τη ζωή του του δημιουργού του, το καλλιτεχνικό ρεύμα στο οποίο ανήκει.

Με αφετηρία το κείμενο στο βιβλίο των Αγγλικών «The story of a painting» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης ανέλαβαν να κάνουν εργασίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν και να προσεγγίσουν τον πίνακα με τον απαιτούμενο σεβασμό, αλλά και τις γνώσεις που χρειάζονται για να ερμηνεύσει και να εκτιμήσει κανείς ένα έργο τέχνης, όσο παράξενο και περίεργο και αν φαίνεται.

Συνέχεια ανάγνωσης Μαθητικές εργασίες στο πλαίσιο του μαθήματος των ΑγγλικώνΑφόρμηση το κείμενο «The story of a painting»

Διάκριση για τμήμα του 2ου Γυμνασίου
στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024

Το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 (Concours de la Francophonie 2024), στην κατηγορία γλωσσομάθειας Α1, με επωνυμία «Ολυμπία-Pierre de Coubertin», τον οποίο οργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, απέσπασαν οι μαθητές του τμήματος Α1 του σχολείου μας:

Συνέχεια ανάγνωσης Διάκριση για τμήμα του 2ου Γυμνασίου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024

Εργασία μαθήτριας του σχολείου μας

Το ταλέντο της μαθήτριας του σχολείου μας Δήμητρας Ψαθά του Β5 ξεδιπλώθηκε με αφορμή ένα μάθημα Αγγλικών με θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση.

Επηρεασμένη από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή μας, δημιούργησε ένα έργο σε καμβά που εκπέμπει πολύ έντονα μια κραυγή αγωνίας για την καταστροφή που υπέστη ο νομός μας.

Κοιτάζοντας το στο αίθριο του σχολείου μας, μόνο έντονα συναισθήματα μπορούν να ξυπνήσουν και με αυτό τον τρόπο η Δήμητρα συμβάλλει με τον τρόπο της στην αφύπνιση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Κλημαντάκη Αικατερίνη

Μαθητικές δημιουργίες στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α’ γυμνάσιου

 

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, ήρθε η στιγμή να αρχειοθετήσουμε και να προβάλουμε τις εργασίες των μαθητών μας στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον», στο θέμα «Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά», αφού δουλέψαμε με τους μαθητές των τμημάτων Α2, Α3, Α4 σε θέματα ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, καθώς και σε θέματα ανακύκλωσης, επικεντρωθήκαμε στη γνωριμία με το τοπικό φυσικό κάλλος. Ο στόχος ήταν  τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του τόπου τους, να τις αγαπήσουν και να τις προβάλουν.  Συνέχεια ανάγνωσης Μαθητικές δημιουργίες στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α’ γυμνάσιου

‘Ένας εικαστικός «παράδεισος» στο Σχολείο μας

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου και στην ενότητα «Προφήτης Μιχαίας, ο προφήτης της ειρήνης» ξεκινήσαμε το 2008 μια προσπάθεια με τους μαθητές, ώστε να αποτυπωθεί πάνω σε καμβά με έντονα και ζωηρά χρώματα το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης, ένα όραμα που προωθεί την ανάπτυξη του σεβασμού για τον συνάνθρωπο. Συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια μέχρι και τη φετινή σχολική χρονιά, σε καινούρια, όμως, ενότητα («Μορφές κακού στον σύγχρονο κόσμο»), τα παιδιά φιλοτέχνησαν πάνω σε πίνακες το πώς φαντάζονται τον κόσμο της ειρήνης και του πολέμου και αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία του αγαθού της ειρήνης και τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου.  Συνέχεια ανάγνωσης ‘Ένας εικαστικός «παράδεισος» στο Σχολείο μας

Διδακτική προσέγγιση της Ιστορίας Α’ Γυμνάσιου με τη μέθοδο της αντεστραμμένης τάξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας και με τη χρήση μοντέλου της αντεστραμμένης τάξης, μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Α5 της Α΄ τάξης Γυμνάσιου ανέλαβαν τον ρόλο του εκπαιδευτικού και προσέγγισαν την ενότητα των πολιτευμάτων στην αρχαία Ελλάδα και των περσικών πολέμων.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αγνή Λ. Καραγιάννη, Φιλόλογος