Αρχείο κατηγορίας Εργασίες μαθητών

Εργασίες στο πλαίσιο μαθημάτων

Μαθητικές δημιουργίες στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α’ γυμνάσιου

 

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, ήρθε η στιγμή να αρχειοθετήσουμε και να προβάλουμε τις εργασίες των μαθητών μας στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον», στο θέμα «Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά», αφού δουλέψαμε με τους μαθητές των τμημάτων Α2, Α3, Α4 σε θέματα ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, καθώς και σε θέματα ανακύκλωσης, επικεντρωθήκαμε στη γνωριμία με το τοπικό φυσικό κάλλος. Ο στόχος ήταν  τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του τόπου τους, να τις αγαπήσουν και να τις προβάλουν.  Συνέχεια ανάγνωσης Μαθητικές δημιουργίες στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α’ γυμνάσιου

‘Ένας εικαστικός «παράδεισος» στο Σχολείο μας

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου και στην ενότητα «Προφήτης Μιχαίας, ο προφήτης της ειρήνης» ξεκινήσαμε το 2008 μια προσπάθεια με τους μαθητές, ώστε να αποτυπωθεί πάνω σε καμβά με έντονα και ζωηρά χρώματα το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης, ένα όραμα που προωθεί την ανάπτυξη του σεβασμού για τον συνάνθρωπο. Συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια μέχρι και τη φετινή σχολική χρονιά, σε καινούρια, όμως, ενότητα («Μορφές κακού στον σύγχρονο κόσμο»), τα παιδιά φιλοτέχνησαν πάνω σε πίνακες το πώς φαντάζονται τον κόσμο της ειρήνης και του πολέμου και αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία του αγαθού της ειρήνης και τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου.  Συνέχεια ανάγνωσης ‘Ένας εικαστικός «παράδεισος» στο Σχολείο μας

Διδακτική προσέγγιση της Ιστορίας Α’ Γυμνάσιου με τη μέθοδο της αντεστραμμένης τάξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας και με τη χρήση μοντέλου της αντεστραμμένης τάξης, μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Α5 της Α΄ τάξης Γυμνάσιου ανέλαβαν τον ρόλο του εκπαιδευτικού και προσέγγισαν την ενότητα των πολιτευμάτων στην αρχαία Ελλάδα και των περσικών πολέμων.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αγνή Λ. Καραγιάννη, Φιλόλογος

«Διάλογος» στην τέχνη»
Μια διαθεματική προσέγγιση της Λογοτεχνίας μέσα από την τέχνη

Ενδεικτικές εργασίες μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης του «Ερωτόκριτου» του Β. Κορνάρου και του ποιήματος «Όσο μπορείς» του Κ. Π. Καβάφη.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αγνή Λ. Καραγιάννη, Φιλόλογος

Εργασίες μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής
Σχολικό έτος 2022-23

Με βάση το βιβλίο μουσικής της Β΄ Γυμνασίου, το οποίο κάνει μια περιήγηση σε μουσικούς πολιτισμούς, οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2, Β3 έκαναν εργασίες για τις χώρες αυτές. Ήρθαν έτσι σε γνωριμία με τους πολιτισμούς και την κουλτούρα τους. Αυτές είναι οι εργασίες τους.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Β. Καραμιχάλη

Συνέχεια ανάγνωσης Εργασίες μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής Σχολικό έτος 2022-23

Εργασίες μαθητών με θέμα την «Εθελοντική Αιμοδοσία»

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο Δεξιοτήτων» και συγκεκριμένα για την 3η ενότητα η οποία αφορά τον Εθελοντισμό, μαθητές και μαθήτριες σχεδίασαν αφίσες με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Δείτε τις δημιουργίες τους!
      
Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Ελένη Σταύρου ΠΕ86

Glimpse: το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι έτοιμο!

Glimpse το ηλεκτρονικό περιοδικό όπου συμμετέχουν μαθητές της Γ τάξης, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα. Πέρα από τα στενά πλαίσια του μαθήματος, έγιναν μικροί δημοσιογράφοι – εκδότες! Διαβάστε το νέο τεύχος!

https://schoolpress.sch.gr/glimpseatschoollife2ogymnasioalexandroupolis/

12 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Η 12η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας. Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, τα οποία έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες, εκατομμύρια παιδιά  στον κόσμο εξακολουθούν να εργάζονται, πολύ συχνά, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ανήλικα παιδιά εργάζονται στη γεωργία, την αλιεία, τη μεταποίηση, τα μεταλλεία και σε οικιακές εργασίες, συνήθως επειδή οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές. Μερικά παιδιά εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο των ναρκωτικών, την πορνεία και τις παραστρατιωτικές ομάδες.

Συνέχεια ανάγνωσης 12 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας