Αρχείο κατηγορίας Σχολικές Γιορτές

Ο εορτασμός της εθνεγερσίας – Αφιέρωμα στην κλεφτουριά

Ο φετινός εορτασμός για την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα στις 25 Μαρτίου 1821 ενάντια στους Οθωμανούς ήταν αφιερωμένος στους Κλέφτες, τους ανυπόταχτους Έλληνες, οι οποίοι- προκειμένου να αποφύγουν τη σκλαβιά- κατέφευγαν στα βουνά της υπόδουλης πατρίδας και αντιμάχονταν τον κατακτητή. Οι ίδιοι αποτέλεσαν τα ένοπλα σώματα της Επανάστασης του 1821. Συνέχεια ανάγνωσης Ο εορτασμός της εθνεγερσίας – Αφιέρωμα στην κλεφτουριά

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Τη γέννηση του Θεανθρώπου και την έλευση του νέου χρόνου γιόρτασαν τα μέλη της σχολικής οικογένειας του 2ου Γυμνασίου στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους στις 23 Δεκεμβρίου 2016. Σε μια σειρά από πολιτιστικές και άλλες δράσεις οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές μοιράστηκαν τη χαρά των επικείμενων γιορτών, υπηρετώντας τα ιδεώδη της αγάπης, της φιλίας και της εθελοντικής προσφοράς…

Συνέχεια ανάγνωσης Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Σχολική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 1973)

 Σχολική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 1973)

 Την Πέμπτη, 17/11/2016, σαράντα τρία χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια σε μια  ξενόδουλη δικτατορία που είχε επιβληθεί στον τόπο μας,  η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης απέτισε φόρο τιμής στους «αγωνιστές της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας».  Με τα τραγούδια, τα  λογοτεχνικά κείμενα και την προβολή ιστορικών μαρτυριών διατρανώθηκε η σημασία του ξεσηκωμού των φοιτητών και η ανάγκη να πράξει η νέα γενιά Ελλήνων – όπως η γενιά του΄73 –  το καθήκον που ορίζει το άρθρο 114 του Συντάγματος, δηλαδή «την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας με κάθε μέσο».

Συνέχεια ανάγνωσης Σχολική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 1973)

Εορτασμός της σημαίας & της εποποιίας του 1940

Ο ηρωισμός των Ελλήνων στρατιωτών στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41, η Εθνική Αντίσταση του λαού μας ενάντια στη ζοφερή γερμανική, ιταλική και βουλγαρική Κατοχή, καθώς και η πάλη του για την κατακρήμνιση του φασισμού τιμήθηκαν στη σχολική μας γιορτή στις 27 Οκτωβρίου 2016. Παράλληλα τιμήθηκε το ιερό σύμβολο του Έθνους μας, η Σημαία, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε αυτήν την επετειακή εκδήλωση, με παράλληλη βράβευση των αριστούχων μαθητών και τον Ορισμό Σημαιοφόρων και Παραστατών για το τρέχον σχολικό έτος.

Συνέχεια ανάγνωσης Εορτασμός της σημαίας & της εποποιίας του 1940

Σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η σχολική μας γιορτή  για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν αφιερωμένη στον Λόγο των Αγωνιστών της Ελευθερίας από την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ελληνικού κράτους.  Διαβάστηκαν κείμενα του Ρήγα Φεραίου, του Ιωάννη Μακρυγιάννη, του Αδαμάντιου Κοραή και του Νικόλαου Κασομούλη. Η εκδήλωση περιελάμβανε ακόμη αφηγήσεις του χρονικού της Επανάστασης, προβολές εικόνων από τον Αγώνα, μελωδικά τραγούδια της  σχολικής χορωδίας, συνοδευμένα από το αρμόνιο και την κιθάρα, παραδοσιακούς χορούς από τις σχολικές χορευτικές ομάδες, καθώς και θεατρικά δρώμενα.

Συνέχεια ανάγνωσης Σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015

Στις 23/12/2015 πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιό μας διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις εν όψει των Χριστουγέννων. Αρχικά όλοι, μαθητές και καθηγητές, πήγαμε στην εκκλησία. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Αλμπέρ Λαμορίς «Το κόκκινο μπαλόνι» (1956), που είχε σκοπό να μεταδώσει στους μαθητές τα μηνύματα της φιλίας και της ανάγκης για συντροφιά και επικοινωνία. Μετά, διοργανώθηκε στο αίθριο του Σχολείου μας ένα πολύ «γλυκό» bazaar με πώληση γλυκισμάτων κυρίως και ροφημάτων!

Συνέχεια ανάγνωσης Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015

Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές του Σχολείου μας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους, των κκ. Μάργου, Τσαταλμπασίδου και Καραμιχάλη, παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή με αφορμή τον Νοέμβρη του 1973, όταν η φοιτητική νεολαία εξεγέρθηκε ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε επιβληθεί στην πατρίδα μας από το 1967. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, καθώς και ένα απόσπασμα από ελληνική ταινία που πραγματευόταν τη λογοκρισία και την καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων από τη χούντα. Συνέχεια ανάγνωσης Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Εορτασμός της Σημαίας & της Εποποιίας του ΄40

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον σχολικό χώρο η εκδήλωση του Γυμνασίου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για τη γιορτή της Σημαίας. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη και Πατρικίου, μαζί με τα παιδιά των τριών τάξεων δούλεψαν με όρεξη και μεράκι για την παρουσίαση της εκδήλωσης, ενώ η κ. Καραμιχάλη διηύθυνε για άλλη μια φορά τη σχολική χορωδία με μεγάλη επιτυχία.

Συνέχεια ανάγνωσης Εορτασμός της Σημαίας & της Εποποιίας του ΄40

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

«Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014. Τελευταία σχολική μέρα για φέτος (δηλαδή για το 2014). Από το πρωί επικρατούσε στο σχολείο μια χαρούμενη αναστάτωση, επειδή άρχιζαν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Το πρωί μπήκαμε στις τάξεις και παρακολουθήσαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ». Η ημέρα λοιπόν ξεκίνησε ευχάριστα και συνεχίστηκε ακόμα καλύτερα.

Συνέχεια ανάγνωσης Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου

Από τον μαθητή Αθ. Παύλου

17 Νοεμβρίου 1973,  Εδώ Πολυτεχνείο! Η μέρα αυτή χαράχθηκε βαθιά στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Παιδιά, φοιτητές, νέοι άνθρωποι που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους θυσιάστηκαν για τα δικαιώματά τους. Για μια καλύτερη, ελεύθερη Ελλάδα. ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αγαθά δεδομένα για μας, εκείνοι έπρεπε να παλέψουν για να τα αποκτήσουν. Η διεκδίκηση της ελευθερίας θεωρούνταν έγκλημα και τιμωρούνταν με θάνατο. Οι φοιτητές κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και πολέμησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Την τρίτη μέρα όμως, ένα τανκ περίμενε διαταγή για να γκρεμίσει την πύλη, να γκρεμίσει όνειρα, ζωές, δικαιώματα. Συνέχεια ανάγνωσης Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου