Εορτασμός της Σημαίας & της Εποποιίας του ΄40

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον σχολικό χώρο η εκδήλωση του Γυμνασίου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για τη γιορτή της Σημαίας. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη και Πατρικίου, μαζί με τα παιδιά των τριών τάξεων δούλεψαν με όρεξη και μεράκι για την παρουσίαση της εκδήλωσης, ενώ η κ. Καραμιχάλη διηύθυνε για άλλη μια φορά τη σχολική χορωδία με μεγάλη επιτυχία.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απόδοση τιμών στο Σύμβολο του Έθνους, την Ελληνική Σημαία, και η απότιση φόρου τιμής στους Έλληνες μαχητές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου και στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από το 1941 ως το 1944 ενάντια στη γερμανική, την ιταλική και τη βουλγαρική κατοχή της πατρίδας μας. Μόλις τελείωσαν οι αφηγήσεις και τα τραγούδια από τη χορωδία, έγινε επίδοση των επαίνων και των βραβείων στους αριστούχους μαθητές μας, καθώς και ο ορισμός Σημαιοφόρων και Παραστατών του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2015-16. Όλη η ιστορική αφήγηση και η καλλιτεχνική επένδυση της γιορτής έγινε με τη βοήθεια του βιντεοπροβολέα, ο οποίος προέβαλε ταινίες και ντοκουμέντα από εκείνη την εποχή. Ήταν μια πολύ όμορφη και καλά οργανωμένη γιορτή, αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Ελευθερίας!

Βάνια Πολυχρονίδου(Γ4)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εντυπώσεις για τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σχολείο διοργάνωσε μιαν υπέροχη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση, αποτέλεσμα της συνεργασίας των καθηγητών και των συμμαθητών μας, συγκίνησε όλο το κοινό! Οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση απήγγειλαν ποιήματα που μας έκαναν να δακρύσουμε? Όλοι μαζί σιγοτραγουδήσαμε τα καταπληκτικά τραγούδια της χορωδίας. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της θαυμάσιας αυτής γιορτής!

Νίλια Δάγκουλα (Β2), Ειρήνη Χοτίδου (Β5)

Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου όλη η Ελλάδα γιορτάζει την αθάνατη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το μεγάλο και διαχρονικό «ΟΧΙ» που βροντοφώναξαν οι Έλληνες στους Ιταλούς το 1940. Έτσι και το Σχολείο μας έκανε φέτος μιαν ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της εποχής εκείνης διοργανώνοντας μια τιμητική γιορτή, αφιερωμένη στους ηρωικούς αγωνιστές του πολέμου του 1940 -41.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη! Η ενθουσιώδης συμμετοχή και η προθυμία των μαθητών να βοηθήσουν, ώστε να επιτευχθεί ένα όμορφο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο συγκέντρωσαν επιλεκτικά και εκούσια οι αγαπημένοι μας καθηγητές, δημιούργησαν μιαν εορταστική και γεμάτη δέος ατμόσφαιρα.
Οι ακροατές παρακολουθούσαν σιωπηλοί, συγκινημένοι από τα ηρωικά κατορθώματα, τα ποιήματα που υμνούσαν το θάρρος και την τόλμη των στρατιωτών μας και από τα εύηχα επετειακά τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε εξαιρετικά η χορωδία του Σχολείου μας.
Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι μια σημαντική επέτειος, η οποία πρέπει να γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να μας θυμίζει τις ατρόμητες και ηρωικές πράξεις των Ελλήνων και το απαράμιλλο τους θάρρος τους απέναντι στους Ιταλούς, ώστε σήμερα να ζούμε σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Έλενα Σαΐρη (Β4)

Τα άρθρα γράφτηκαν από τα μέλη της Δημοσιογραφικής Ομάδας
Φωτογραφική κάλυψη: Νίκος Βενετόπουλος (Γ1) & Γιάννης Γερέλκης (Γ2), μέλη της Δημοσιογραφικής και της σχολικής Ομάδας Φωτογραφίας.