Παζάρι Χριστουγέννων

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου 2013, το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι μας με μαθητικές κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, που έγιναν στα πλαίσια των δράσεων από τις Ομάδες των εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Γυμνασίου.

 

Διακοσμητικά κεριά και σαπούνια ελιάς, φτιαγμένα από την Περιβαλλοντική Ομάδα και αρωματισμένα με αιθέρια έλαια, πηλοπλαστικές συνθέσεις και κοσμήματα από την Ομάδα του Περιοδικού, κατασκευές της Δημοσιογραφικής Ομάδας, της Ομάδας των Πρώτων Βοηθειών αλλά και του τμήματος Α4 αποτέλεσαν τα κύρια αντικείμενα πώλησης που προσείλκυσαν τους επισκέπτες μας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στα γευστικότατα εδέσματα – παραδοσιακά ελληνικά αλλά και από τη διεθνή κουζίνα – που παρασκευάστηκαν από γονείς, μαθητές και καθηγητές!

Επισκέπτες κάθε ηλικίας, γονείς ή φιλικά πρόσωπα των μαθητών, ακόμα και περίοικοι του Σχολείου, προσήλθαν στον χώρο του αιθρίου μας, για να αγοράσουν προϊόντα συμβολικής αξίας και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στον ανθρωπιστικό σκοπό της εκδήλωσης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό έργο.

 

Το παζάρι μας διανθίστηκε με ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Κορυφαία στιγμή ήταν η μελωδική και ενόργανη παρουσίαση των παραδοσιακών θρακιώτικων καλάντων από μαθητές του Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση της θεολόγου μας κ. Κωνσταντίνας Μαρουλίδου. Μεγάλη, όμως, επιτυχία σημείωσε και η σχολική δράση «Γράμμα στον αϊ – Βασίλη», αφού οι μικροί ? αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ? επισκέπτες μας συνέρρεαν στην αίθουσα 12, για να στείλουν ηλεκτρονικά γράμματα στον αϊ – Βασίλη για την πραγμάτωση των ευχών τους! Σύμφωνα με το οργανωτικό πλαίσιο της σχετικής διαδικτυακής δράσης από τη Γαλλία, όλοι οι «αποστολείς» θα λάβουν ένα συμβολικό δωράκι… Τέλος, μια μικρή έκθεση φωτογραφίας στήθηκε με «χριστουγεννιάτικες αειφάνειες» της πόλης μας, ενώ ηλεκτρονικές διαφάνειες με ποικίλες δραστηριότητες των παιδιών μας προβάλλονταν στον χώρο του αιθρίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εικόνα ενός Σχολείου που ζει και κινείται σε εργώδεις ρυθμούς, αλλά προπάντων προσανατολισμένο στις ανθρωπιστικές αξίες και δράσεις θεωρούμε ότι είναι η πεμπτουσία αυτής της εκδήλωσης. Το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά εκείνο που κυρίως απομένει στις καρδιές και στη σκέψη μας είναι η θέληση των παιδιών να σπάσουν τα σύνορα του ατομικισμού και να προσφέρουν τον μετουσιωμένο σε έργο κόπο και χρόνο τους ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο?
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Ευχαριστούμε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του και «αγκάλιασε» τη συγκεκριμένη εκδήλωση!

Από την Ομάδα σύνταξης του Περιοδικού, της Εφημερίδας και της Ιστοσελίδας του Σχολείου.