Κέρινες δημιουργίες

Το πρώτο κυριακάτικο απόγευμα του Δεκεμβρίου τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας και της Ομάδας του σχολικού Περιοδικού συναντήθηκαν στο εργαστήριο της Χημείας, αυτήν τη φορά με σκοπό την κατασκευή κεριών από παλιές κυρίως λαμπάδες ή κεριά, που δε χρησιμοποιούνταν πια και που προσφέρθηκαν με προθυμία από πολλά παιδιά του Σχολείου μας, όταν έγινε η σχετική πρόσκληση.

Οι μαθητές των Ομάδων, με ζήλο και ενθουσιασμό, προσπαθούσαν να φτιάξουν μόνοι τους τα κεριά τους ακολουθώντας τις οδηγίες των καθηγητών τους.
Η διαδικασία της κατασκευής είναι η ακόλουθη:

  • Σπάμε τα παλιά κεριά και παίρνουμε από αυτά τα φυτίλια.
  • Βάζουμε τα φυτίλια που συλλέξαμε μέσα σε παλιά ποτήρια, γυάλινα δοχεία ή σε καλούπια από πλαστικά μπουκάλια (π.χ γάλακτος ή χυμών, αφού πρώτα τα διαμορφώσαμε σε σχήμα ποτηριού).
  • Λιώνουμε προσεκτικά (μέσα σε κατσαρόλα και σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία) τα σπασμένα κεριά και τους προσθέτουμε χρώμα.
  • Γεμίζουμε τα καλούπια με τα λιωμένα κεριά.
  • Διακοσμούμε με φύλλα δάφνης, φλούδα πορτοκαλιού ή ξύλο κανέλας τα λιωμένα κεριά, που βάλαμε στα καλούπια.
  • Τέλος, περιμένουμε να πήξουν τα κεριά?

Οι κέρινες δημιουργίες των μαθητών, που μπορεί να αποτελέσουν ξεχωριστά διακοσμητικά ή και δώρα για τις γιορτές, θα πουληθούν στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του σχολείου μας στις 22/12/2013. Καλές αγορές!

Βερονίκη Νάσσου, μέλος της Δημοσιογραφικής Ομάδας
Φωτογραφική κάλυψη: Κων/νος Αντωνόπουλος, μέλος της Περιβαλλοντικής και Δημοσιογραφικής Ομάδας & Γ.Αθ. Γερέλκης, Διαδικτυακός Συντάκτης