Ώρα κώδικα

Την εβδομάδα από 9 έως 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν δράσεις, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, αφιερωμένες στην επιστήμη της Πληροφορικής και τον Προγραμματισμό. Η πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης ανήκει εφέτος στο Code.org και αποσκοπεί στο να αναδείξει τον Προγραμματισμό ως μία βασική δεξιότητα και να παροτρύνει οποιονδήποτε να ανακαλύψει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της Πληροφορικής. Το σχολείο μας συμμετείχε στις παραπάνω δράσεις, αφιερώνοντας τις διδακτικές ώρες του μαθήματος της Πληροφορικής στην εκπόνηση δραστηριοτήτων από μαθητές και την προβολή σχετικών βίντεο.

Ο κύκλος των δράσεων έκλεισε το Σάββατο 14/12/2013 με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου. Οι κ.Γρηγοριάδης και κ.Ζήκος, γονείς μαθητών μας και προγραμματιστές στο επάγγελμα, προσκλήθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής κ.Ναλμπάντη για να μιλήσουν για τη σημασία του προγραμματισμού και της αλγοριθμικής σκέψης, καθώς και για να παρουσιάσουν διάφορα προγράμματα, που στοχεύουν στο να μυήσουν τους μαθητές στον Προγραμματισμό.

Αρκετοί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο σύνθημα της εκδήλωσης «Ελάτε με το φορητό, το Tablet ή το έξυπνο τηλέφωνό σας και γνωρίστε τον υπέροχο κόσμο του Προγραμματισμού!» και συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις αναπτύσσοντας τον δικό τους κώδικα!

Περισσότερες πληροφορίες: