Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Στις 10 και 11 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, στον νομό Σερρών, για τρία τμήματα της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου μας (Β1, Β3 και Β4). Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της εκδρομής ήταν η εξοικείωση των μαθητών με το άθλημα της τοξοβολίας, η εκμάθηση κανόνων διαβίωσης στην ύπαιθρο, η πεζοπορία κοντά στη φύση, η αποκόμιση γνώσεων για σημαντικούς υδροβιότοπους της πατρίδας μας, όπως είναι η λίμνη Κερκίνη, η καλλιέργεια του σεβασμού για το φυσικό περιβάλλον, παράλληλα, βέβαια, με την ψυχαγωγία και την προώθηση του ομαδοσυνεργατικού πνεύματος μέσα από συγκεκριμένες μαθητικές δράσεις.

Τόσο οι νεαροί εκδρομείς όσο και οι συνοδοί καθηγητές τους φαίνεται πως έμειναν ικανοποιημένοι από τη σύντομη- έστω- απόδρασή τους στη φύση και γενικά από τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Εντυπώσεις της μαθήτριας Σωτηρίας Πασχαλίδου (Β3) από την εκδρομή:

Επισκεφτήκαμε την περιοχή της λίμνης Κερκίνης το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου. Μείναμε σε ένα μικρό ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη, στο οποίο διανυκτερεύσαμε για ένα βράδυ. Κατά τη διάρκειας της ημέρας κάναμε πολλές δραστηριότητες, όπως τοξοβολία ή βαρκάδα στη λίμνη και θαυμάσαμε τα υπέροχα φλαμίνγκο της! Επισκεφτήκαμε, επίσης, ένα κοντινό μοναστήρι, χτισμένο πάνω στο βουνό της περιοχής. Περάσαμε αξέχαστες στιγμές με την παρέα μου και ανυπομονούμε για την επόμενη σχολική εκδρομή, η οποία ελπίζουμε να είναι εξίσου ωραία!

Συνοδοί καθηγητές: Ν. Βαλάσης, Αλ. Αγιαννιτόπουλος, Μ. Σοφιανού, Μ. Σταθάκη