Εκδρομή στο Σέλι Ημαθίας

Αποχαιρετώντας τον χειμώνα και έχοντας επιτύχει το 100% των εκπαιδευτικών στόχων μας (γνωριμία με το άθλημα του σκι και απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαβίωση κοντά στη φύση ή για την υλοποίηση συνεργατικών δράσεων) επιστρέψαμε από το Σέλι Ημαθίας με δύο τμήματα της Β΄ Τάξης (Β2 & Β5). Ενθουσιασμένοι μαθητές, χαρούμενα πρόσωπα, παιδιά πλουσιότερα σε παραστάσεις ή εμπειρίες πρωτόγνωρες, έξω από την «ομπρέλα προστασίας» της οικογένειας! Μέγιστη χαρά και για εμάς τους εκπαιδευτικούς που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις σχετικές δράσεις, όταν παραδίδουμε τα παιδιά -μετά την επιστροφή- στους γονείς τους, πλουσιότερα σε συναισθήματα, γνώσεις, εμπειρίες και φυσικά υγιή! Εύχομαι η τύχη να είναι πάντα με το μέρος μας (εννοώ όλων των συναδέλφων που αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες)!!! Το ίδιο πετυχημένη ελπίζουμε πως θα είναι και η επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κερκίνη Σερρών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, με τα υπόλοιπα τμήματα της Β΄ Τάξης!

Νίκος Βαλάσης, Διευθυντής 2ου Γ/σίου Αλεξ/πολης

Στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής το Σχολείο μας διοργάνωσε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου Ν. Ημαθίας με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά το χειμερινό σκι, την πεζοπορία στο βουνό και τη ζωή κοντά στη φύση.
Οι μαθητές μυήθηκαν στο ολυμπιακό άθλημα του σκι με δάσκαλο τον εκπαιδευτή Ιωάννη Μητρούλα. Ο Ιωάννης Μητρούλας υπήρξε αθλητής της Εθνικής Ελλάδας στις αποστάσεις 10 και 30 Km (σκι) στην Ολυμπιάδα του Άλμπερτβιλ της Γαλλίας το 1992. Τα παιδιά σε διάστημα τριών ωρών κατάφεραν να μάθουν να κινούνται με τα πέδιλα του σκι απολαμβάνοντας το χιόνι. Βέβαια, δεν έλειψε ο χιονοπόλεμος και οι ελκυθροδρομίες, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των παιδιών.

Αλέξης Αγιαννιτόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εντυπώσεις της Σμαράγδας Κουπελίδου, μαθήτριας του Β2 και μέλους των Διαδικτυακών Συντακτών,  από την εκδρομή στο Σέλι

Το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου είχα μια πρωτόγνωρη και συγχρόνως υπέροχη περιπέτεια στην εκδρομή μας στο Σέλι. Πρώτη φορά έκανα ορειβασία και μάλιστα σε χιονισμένο βουνό! Ομολογώ ότι στην αρχή της δράσης σκέφτηκα: «Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι…»,  αφού δεν είμαι συνηθισμένη στις πεζοπορίες. Ιδίως, όταν μας είπε ο κύριος Βαλάσης ότι μάλλον χαθήκαμε, «έχασα και εγώ τη γη κάτω από τα πόδια μου» και έψαχνα γύρω μου μήπως παραφυλάνε τίποτα αρκούδες να μας επιτεθούν! Ευτυχώς ή ήταν ένα αστείο του κ. Διευθυντή  ή προσανατολίστηκε ο ίδιος πολύ γρήγορα και έτσι επιστρέψαμε στο καταφύγιό μας χωρίς παρατράγουδα…
Η πιο ωραία εμπειρία, όμως, ήρθε τη δεύτερη μέρα της εκδρομής. Η πρώτη μου επαφή με τα πέδιλα του σκι! Ένοιωσα πως έχω δύο «Σμαράγδες» να κουβαλάω, βαριές και ασήκωτες… Τότε «η αλεπού στο παζάρι» άρχισε να ψάχνει για γερανό! Και ήρθε ο γερανός με τη μορφή του τελεφερίκ. Φόβος και αγωνία να καθίσω, να κλείσω την μπάρα και να κρατάω τα πέδιλα…Αλλά τόση ομορφιά με έκανε να ξεχαστώ! Η ομορφιά του χιονισμένου τοπίου, εγώ ψηλά και από κάτω η μαγεία του τοπίου. Με πόση ομορφιά έντυσες τη γη, Θεέ μου! Όλες οι αισθήσεις μου σε εγρήγορση! Βλέπω, ακούω, μυρίζω και…απολαμβάνω, θαυμάζω, χαίρομαι την ομορφιά και δεν τη χορταίνω! Ευχαριστώ, Θεέ μου, που μου έδωσες όλες αυτές τις αισθήσεις, για να μπορώ να ζω τόσες υπέροχες στιγμές!

Κάποτε φτάσαμε στην κορυφή της πίστας. Ήρθε και η ώρα για την κορύφωση των συναισθημάτων! Έπρεπε να βάλουμε τα πέδιλα του σκι και να κατεβούμε αυτήν τη φορά. Αγωνία, περιέργεια, φόβος, ταχύτητα, ελευθερία…Εγώ και το χιόνι, τα βουνά! Γλιστρώ; Πετάω; Θαυμάζω; Ναι, θαυμάζω τη φύση και τον εαυτό μου γι΄ αυτό που κάνω. Είμαι γεννημένη σκιέρ τελικά…Δεν καταλαβαίνω πώς έγινε αυτό; Εγώ μέχρι τώρα φοβόμουν τα πέδιλα του σκι! Θυμώνω με τον εαυτό μου. Αυτά τα πέδιλα σε απογειώνουν! Σε κάνουν «ένα με τη φύση»!

Αξίζει κανείς να ζει τέτοιες στιγμές! Κάθε εκδρομή με το σχολείο είναι μια όμορφη εμπειρία. Αλλά, η συγκεκριμένη εκδρομή ήταν, πραγματικά, μια ξεχωριστή εμπειρία! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές που σχεδίασαν και υλοποίησαν την εκδρομή και μας έδωσαν τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάθε στιγμή της!

Συνοδοί καθηγητές: κ.κ. Νίκος Βαλάσης, Αλέξης Αγιαννιτόπουλος και η κ. Μαρία     Καπουκρανίδου, καθηγήτρια Γερμανικών