Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κερκίνη Σερρών

Στις 14 και 15 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη του νομού Σερρών με τη συμμετοχή 62 μαθητών και μαθητριών από πέντε διαφορετικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Γυμνασίου μας: (1) «Το μεν σώμα εστίν ημίν σήμα», (2) Πρώτες βοήθειες, (3) Με το ποδήλατο στην πόλη, (4) e-twinning «Drops of life» και (5) e-twinning «Students Without Borders».

Ακολουθώντας τους στόχους των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και e-twinning οι μαθητές έμαθαν βιωματικά ότι η ζωή στη φύση και η άσκηση «δένονται» αρμονικά και αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και προόδου του ανθρώπινου πνεύματος και σώματος. Χάρη μάλιστα σε συγκεκριμένες δράσεις, όπως ποδηλασία, τοξοβολία και βαρκάδα στη λίμνη, που υλοποιήθηκαν με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών των Προγραμμάτων, τα παιδιά μπόρεσαν να γνωρίσουν από κοντά έναν πανέμορφο τόπο της πατρίδας τους, να εκτιμήσουν τη δύναμη του νερού ως καταλυτικού παράγοντα ανάπτυξης μιας περιοχής, να αθληθούν αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών μέσα στη φύση.

Υπεύθυνοι Προγραμμάτων / συνοδοί καθηγητές:

κ.Ν. Βαλάσης (αρχηγός εκδρομής), καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Αλ. Αγιαννιτόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Κ. Ιωαννίδης, μαθηματικός, κ. Ελ. Πλακωτή, θεολόγος.


«Εντυπώσεις από την εκδρομή μας στη λίμνη Κερκίνη»
της μαθήτριας Στεφανίας Μπεμπελή

[…]Η βαρκάδα στα καθαρά νερά της λίμνης και η παρατήρηση του μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής ήταν συγκλονιστικές εμπειρίες! Η πορεία κατά μήκος της λίμνης και των δρόμων του χωριού καλύφτηκε με ποδήλατα και ήταν καταπληκτική! Η θέα της λίμνης, τα πανύψηλα δέντρα, το καταπράσινο τοπίο καθώς και τα περίφημα βουβάλια προκάλεσαν τον θαυμασμό μας. Στο βραδινό γεύμα καθηγητές και μαθητές τραγούδησαν μαζί συνοδεία κιθάρας! Το επόμενο πρωινό όλοι ενημερώθηκαν για το οικοσύστημα της λίμνης, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο στις μέρες μας, παρακολούθησαν μαθήματα τοξοβολίας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να τοξεύουν, κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους από αυτούς.

Ο καλός καιρός, η υπομονή των συνοδών καθηγητών, της κας Πλακωτή, του κ. Βαλάση, του κ. Αγιαννιτόπουλου και του κ. Ιωαννίδη , ο πανέμορφος παραδοσιακός ξενώνας διαμονής των εκδρομέων και η προθυμία των μαθητών για συμμετοχή στις δράσεις συνέβαλαν στην ομαλή έκβαση της εκδρομής. Η ομορφιά του τοπίου αλλά και η φιλοξενία των ντόπιων τράβηξαν την προσοχή και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό όλων μας…