Επίσκεψη στη Μαθητική Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Ειδικού Σχολείου Αλεξ/πολης (12 Απριλίου 2016)

«H πόλη μέσα από τα μάτια μου»
ήταν ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που υλοποιήθηκε από τους μαθητές του ΤΕΕ / ΕΕΕΚ. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από την περιήγησή τους στην  Αλεξ/πολη και φωτογράφισαν κάποια τοπία ή σημεία της, τα οποία  μας παρουσίασαν στην έκθεση που επισκεφθήκαμε.  Σκοπός  του συγκεκριμένου διαθεματικού  Προγράμματος ήταν  οι μαθητές να περιηγηθούν στην πόλη τους  καλλιεργώντας τις υπάρχουσες αναμνήσεις  για τα διάφορα μέρη  της  και βλέποντας την «πραγματικότητά» της  μέσα από τον φακό της κάμερας. Έτσι θα μπορούσαν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον τόπο στον οποίο ζουν.   Τέλος,  στόχος τους ήταν μέσω της δράσης  να εξοικειωθούν περισσότερο με το αντικείμενο της φωτογραφικής μηχανής.

Μαριάνθη Δοανουλάκη(Α2), μέλος της Δημοσιογραφικής Ομάδας

Στο Πρόγραμμα «Η πόλη μέσα από τα μάτια μου» συμμετείχαν πέντε μέλη της Φωτογραφικής του Ομάδας του Ειδικού Σχολείου. Οι μαθητές έκαναν περιηγήσεις και επισκέψεις σε μέρη της Αλεξ/πολης και τραβούσαν φωτογραφίες από τόπους που τους κέντριζαν το ενδιαφέρον ή αφύπνιζαν τις προσωπικές τους μνήμες. Στόχοι του Προγράμματος ήταν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη φωτογραφική κάμερα και να έρθουν σε βιωματική επαφή με την πόλη. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο  πολιτιστικό Πρόγραμμα στόχευε στην κατανόηση των ερεθισμάτων που δέχονται οι μαθητές από τις περιοχές που επισκέπτονται και στην αποτύπωση της «προσωπικής ματιάς» σχετικά με την πόλη τους. Βεβαίως, ένας άλλος στόχος ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές περισσότερες δεξιότητες και να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα. Αυτό που αξίζει πραγματικά να λεχθεί, τέλος, είναι ότι οι ίδιοι διασκέδασαν και ευχαριστήθηκαν με τη δράση τους και κατανόησαν  μέσω αυτής σε  μεγάλο βαθμό όσα διδάσκονται στις σχολικές τάξεις.

Κυριακή Νάσου(Α2), μέλος των Διαδικτυακών Συντακτών

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η παραπάνω δημοσιογραφική «αποτύπωση» της ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας του Ειδικού Σχολείου από τα μέλη της Δημοσιογραφικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου έγινε στα πλαίσια της  φετινής διαθεματικής συνεργασίας και επικοινωνίας των δύο Σχολείων.  Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκθεσης, στις υπεύθυνες καθηγήτριες του Προγράμματος, κκ. Πανουργιά και Χατζηκαλλινικίδου, και προπάντων στους καλλιτέχνες ? μαθητές! Ευχόμαστε και του χρόνου οι κοινότητές μας να συνεργαστούν το ίδιο δημιουργικά και να καλλιεργήσουν τις σχέσεις φιλίας που τους ενώνουν τόσα χρόνια! Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου, κ. Δημαρά,  για την υποστήριξη των δράσεων,  καθώς και τους καθηγητές του ίδιου Σχολείου, ιδιαίτερα  δε τον Υποδιευθυντή κ. Μαλκόπουλο,  χωρίς τις άοκνες προσπάθειες του οποίου δε θα είχε ευοδωθεί η συγκεκριμένη συνεργασία!

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Προσωπικού του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης