Θέατρο στο σχολείο

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και κάθε Σάββατο πρωί λειτούργησε το «θεατρικό εργαστήρι» ως συνέχεια των τριών προηγούμενων χρόνων. Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας εκφράζονταν δημιουργικά με τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα, το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, το χορό. Παράλληλα προετοιμάστηκε το θεατρικό έργο «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξ/πολης «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φ.Γκ.Λόρκα, σε σκηνοθεσία Κώστα Λειβαδίτη.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπήρχαν, τα παιδιά έμαθαν να εργάζονται ατομικά και συλλογικά στη θεωρία και στην πράξη και να εκτιμούν την πνευματική μας κληρονομιά. Στα πλαίσια των σχολικών εκδηλώσεων, ανέβασαν την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κώστα Βάρναλη και μουσική Χρήστου Λεοντή, στις 18 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης, όπου έγινε η παρουσίαση των πολιτιστικών προγραμμάτων των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απέκτησαν έτσι πολύτιμη εμπειρία στην προσπάθεια ερμηνείας ενός ρόλου, ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  Στις 20/4/2016 ανέβηκε η παράσταση στο χώρο του Γυμνασίου. Τα παιδιά παρουσίασαν το θεατρικό με ενθουσιασμό και μεράκι. Μέσα από τη θεατρική δραστηριότητα, το σχολείο προσδοκά να προσεγγίσει τη νέα γενιά, για να καλύψει τις ανάγκες και να τη διαπαιδαγωγήσει στα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Όπως έγραψε και ο Γιάννης Ρίτσος «Εμείς δεν τραγουδάμε αδερφέ μου για να ξεχωρίσουμε απ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Αντώναρου Αντωνία

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Αναστασιάδης Παναγιώτης, Ασημακοπούλου Σοφία, Γκαμπαερίδου Μαργαρίτα,Ιακωβάκης Τηλέμαχος,Μιχαλτσίδης Νίκος,Κυριαζής Ιάσονας,Πατλάκας Δημοσθένης,Καραμιχάλη Εύη,Κουκουρίδου Δάφνη, Μαδεμλή Αντωνία,Μουρσέλογλου Μποράν,Παπαβασιλείου Απόστολος,Πασχαλίδου Σωτηρία,Χατζηλίδης Αστέρης, Νικολαίδης Γρηγόρης, Πετρίδου Ζωή,Μαλκόπουλος Θάνος, Μαυρομάτης Χρήστος,Παπανικολάου Μάριος,Παρασχάκη Βάσω,Ραπτόπουλος Δημήτρης,Τσώνης Θάνος,Σκαρλατίδου Ναταλία,Φούρφαρο Τίμος.