Συνέντευξη με τον κ. Μαλλά

Συνέντευξη του καλλιτέχνη Νεκτάριου Μαλλά στη Δημοσιογραφική Ομάδα του Σχολείου

Την Παρασκευή 18/12/15 υλοποιήθηκε στον σχολικό χώρο με τηλεδιάσκεψη (skype) η συνέντευξη με τον κ. Νεκτάριο Μαλλά, πιανίστα και τραγουδιστή. Η επικοινωνία μας είχε επιτευχθεί μέσω facebook, όπου ο ίδιος ο καλλιτέχνης μάς έγραψε: «Όταν βλέπω τέτοιες προσπάθειες από παιδιά στην ηλικία σας, δεν μπορώ παρά να μην απαντήσω θετικά σε μια ενδεχόμενη συνέντευξη». Έτσι λοιπόν κανονίστηκε η ημερομηνία της τηλεδιάσκεψης και ετοιμάστηκαν οι ερωτήσεις. Την ημέρα της συνέντευξης ήμασταν αρκετά αγχωμένοι, αφού θα παίρναμε συνέντευξη από κάποιον δημοφιλή καλλιτέχνη, τον οποίο βεβαίως δε γνωρίζαμε προσωπικώς. Η ευγένεια όμως και η αγάπη που μας έδειξε ο κ. Μαλλάς μάς έκανε να νιώσουμε οικεία μαζί του και να υποβάλουμε τις ερωτήσεις μας, στις οποίες μας απάντησε με απόλυτη ευστοχία δίνοντάς μας πολλά μηνύματα για την τεράστια προσπάθεια κάθε καλλιτέχνη να επιτύχει τους στόχους και να πραγματώσει τα όνειρά του. Ο ίδιος μάλιστα αντιμετωπίζοντας προβλήματα όρασης βίωσε και βιώνει αυτόν τον αγώνα και παρά το πρόβλημα υγείας του κατάφερε να φτάσει σε ένα επίπεδο καλλιτεχνικής αρτιότητας. Θεωρούμε ότι είναι πραγματικά άξιος τιμών! Τέλος, θα ήθελα εκ μέρους της Δημοσιογραφικής μας Ομάδας να τον ευχαριστήσω και πάλι για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε , ελπίζοντας παράλληλα ότι κάποια στιγμή θα έρθει στην πόλη μας και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε και από κοντά.
Αναστάσιος Κασδαγλής (Γ5), μέλος της Δημοσιογραφικής Ομάδας

Ορισμένα μέλη της Δημοσιογραφικής Ομάδας σχολίασαν:
«Ο κ. Μαλλάς, πιανίστας και τραγουδιστής, έγινε γνωστός στο ευρύτερο ελληνικό κοινό με τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή (talent show) την περασμένη χρονιά. Στα πλαίσια της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο κ. Μαλλάς κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις μαθητών που αφορούσαν την επαγγελματική του σταδιοδρομία αλλά και τη ζωή του καλλιτέχνη γενικότερα. Εγώ ως μαθήτρια Γυμνασίου πιστεύω ότι τέτοιου είδους συνεντεύξεις βοηθούν πολύ τους μαθητές να μάθουν στοιχεία για ένα επάγγελμα που πιθανόν να θέλουν να ακολουθήσουν. Από τη συνέντευξη με τον κ. Μαλλά κατάλαβα ότι σε κάθε επάγγελμα συνυπάρχουν οι όμορφες και οι ευχάριστες στιγμές με τις δύσκολες ή τις δυσάρεστες και ότι για να πετύχεις στο επάγγελμα που θα διαλέξεις πρέπει και να το αγαπάς πολύ και να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος γι΄ αυτό.
Κυριακή Νάσου(Α2)

«Ο γνωστός καλλιτέχνης Νεκτάριος Μαλλάς κατάφερε παρά τις φυσικές δυσκολίες με το θέμα της όρασής του να πραγματώσει πολλά από τα καλλιτεχνικά του όνειρα και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου! Στις μέρες μας, που πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν να ασχοληθούν με ένα επάγγελμα που να μην τους δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες και κούραση, ο ίδιος ο κ. Μαλλάς αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι πολύ δύσκολο, τη μουσική, παίζοντας πιάνο, κάτι το οποίο απαιτεί να διαθέτει κανείς πολλές γνώσεις αλλά και μεγαλείο ψυχής. Τέτοιου είδους άνθρωποι, που με τη δύναμη της ψυχής τους καταφέρνουν να πραγματώσουν τα δικά τους «θέλω», πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για πολλούς από εμάς»!!!
Μαριάνθη Δοανουλάκη (Α2)

Ετοιμασία ερωτήσεων συνέντευξης: Γ. Γερέλκης (Γ2) και Αν. Κασδαγλής (Γ5)
Τεχνική υποστήριξη διάσκεψης: Αν. Κασδαγλής