Γιορτή παραδοσιακών χορών Γυμνασίων – Λυκείων?

2η Γιορτή Ελληνικών Παραδοσιακών χορών Γυμνασίων – Λυκείων Έβρου

Τα χορευτικά δρώμενα των σχολείων τόσο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν προπύργιο για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας, την διατήρηση και αναβίωση μουσικοχορευτικών δεδομένων, με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών σε σχολικό επίπεδο.


Με βάση την παραπάνω φιλοσοφία, η Διεύθυνση της Β΄μιας εκπαίδευσης Ν. Έβρου και το τμήμα Φυσικής Αγωγής διοργάνωσαν την «2η γιορτή Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών». Στις 24 Μαρτίου 2015 στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν τα χορευτικά των σχολείων.
Το σχολείο μας παρουσίασε 4 χορευτικά: Γαϊτανάκι, Σόφκα Μακεδονίτικο, Νησιώτικο – Πλατανιώτικο νερό Σάμου και στο τέλος Συρτάκι ( Ζορμπάς).
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την συμμετοχή τους και τονίζουμε την μεγάλη θέληση που τους διακατέχει και πλαισιώνουν με χαρά τις χορευτικές ομάδες του σχολείου.

Έλαβαν μέρος: Σαλαγιάννης Κων/νος Α4, Τσώνης Θάνος Α4, Εμμανουηλίδης Γιάννης Α2, Σακαλής Αποστόλης Α4,
Σακαλή Μαριλένα Β4, Σαλαγιάννη Λουκία Β4, Χαιδάκη Νεκταρία Β5, Βουλγαρίδου Μαρία Β2, Ιβάνοβα Εύα Γ2,
Δρακάκη Γεωργία Γ2, Νικολέττου Αντιγόνη Β4, Χαλεπάκη Μαρία Γ5, Κυργιαλάνη Χρυσούλα Γ3, Κυργιαλάνη Σταματία Γ3, Μπηλιώνη Κωνσταντίνα Β3, Δούκα Χρύσα Γ2, Γρηγοριάδου Χρύσα Β2, Τέλιος Ορφέας Γ5.

Υπεύθυνοι καθηγητές:  Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος (ΠΕ11),  Κανταρίδης Νικόλαος (ΠΕ11)