Επάγγελμα «φωτογράφος»

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, οι μαθητές και οι καθηγητές των Ομάδων της Ιστοσελίδας, του Περιοδικού και της Εφημερίδας παρακολούθησαν στο Εργαστήρι Πληροφορικής του Σχολείου μας ένα ενδιαφέρον σεμινάριο φωτογραφίας από έναν καταξιωμένο φωτογράφο της πόλης μας, τον κ. Δημήτρη Τεκτονίδη.

Η παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν την τέχνη της φωτογραφίας, το επάγγελμα του φωτογράφου, του ρεπόρτερ – φωτογράφου ή του βιντεογράφου, τις εργασιακές απαιτήσεις, τα προσόντα, αλλά και τα ηθικά και ψυχικά οφέλη που αποκομίζει κανείς από την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος έγινε με έναν πραγματικά ενδελεχή και βιωματικό τρόπο από τον κ. Τεκτονίδη.

Η ανταπόκριση των μαθητών ανακλάται στο έντονο ενδιαφέρον και στις ερωτήσεις τους προς τον καλεσμένο μας γύρω από τα μυστικά της φωτογραφίας, τον τεχνικό εξοπλισμό ή τις προδιαγραφές των σύγχρονων φωτογραφικών μηχανών, καθώς και αυτών της παλαιότερης τεχνολογίας, τις μεθόδους «ρετουσαρίσματος», βιντεογράφησης και τις αρχές του φωτισμού ή σκηνοθεσίας της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Σε όλα αυτά τα ζητήματα ο καλεσμένος μας «έριξε φως», όπως άλλωστε γνωρίζει καλά να κάνει υπηρετώντας με συνέπεια και αγάπη την «τέχνη» του φωτογράφου. Του απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας και από το βήμα της ιστοσελίδας μας!