Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια Νάουσας

Στις 10, 11, 12 & 17, 18, 19 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας για τη Γ ΄ τάξη του Γυμνασίου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν «δια ζώσης» τη Γεωγραφία και την Ιστορία της πόλης της Έδεσσας με τους 14 καταρράκτες του ποταμού Εδεσσαίου. Τέσσερις καταρράκτες είναι εμφανείς και κατά την έξοδο τους από την πόλη σχηματίζουν τον μεγαλύτερο καταρράκτη στον ελλαδικό χώρο τον επονομαζόμενο “Κάρανο” που έχει ύψος 70 μέτρα. 

Στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας παραδόθηκε μάθημα σκι, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος της Φυσικής Αγωγής, με τους μαθητές να απολαμβάνουν το χιόνι, το βουνό και την επαφή με τη φύση. Η γνωριμία, γενικά, με το άθλημα του σκι αποτέλεσε ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά και ίσως τη μοναδική ευκαιρία κοινωνικής «εξόδου» ή διασκέδασης, μετά από τη σχεδόν τρίχρονη καραντίνα και την απαγόρευση των σχολικών εκδρομών λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η επίσκεψη στο Μουσείο των Αιγών και στους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους, οι οποίοι διατρανώνουν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας, αποτέλεσε και ένα σπουδαίο μάθημα Αρχαίας Ιστορίας για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Η ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου Β΄ και του μικρού πρίγκιπα Αλέξανδρου το 1977 στις Αιγές, (σήμερα τις γνωρίζουμε ως Βεργίνα) ήταν μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα. Επιβεβαίωσε ότι αυτή η μικρή πόλης της αρχαιότητας ήταν η πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας.

«Όποιος ταξιδεύει πολύ, ξέρει πολλά»,  Τh. Fuller, Άγγλος στοχαστής

Συνοδοί καθηγητές: Βασιλειάδης Στέφανος (αρχηγός αποστολής), Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος (αρχηγός αποστολής), Κανταρίδης Νικόλαος, Μόκαλη Μενεξία, Πατρικίου Αικατερίνη, Καραγεωργίου Άννα, Μάλαμα Κηπουρού.