Κοπή βασιλόπιτας και άλλες σχολικές δράσεις

Στις 31 Ιανουαρίου 2022 κόψαμε τη βασιλόπιτά μας για το νέο έτος! Στους μαθητές μας μοιράστηκαν, κατά την έναρξη του σχολικού ωραρίου, ατομικά βασιλοπιτάκια και οι «τυχεροί» κάθε τμήματος κέρδισαν, μαζί με το «φλουρί», ένα χρήσιμο δώρο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας.  Η κοπή πίτας για τους διδάσκοντες «ανέδειξε» δύο τυχερές καθηγήτριες, τις κκ. Πατρικίου και Δαμιανίδου. Εκ μέρους ολόκληρης της σχολικής κοινότητας ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων  για την προσφορά των εδεσμάτων και των δώρων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για τον πρόσφατο εξοπλισμό μας με έναν καινούργιο ηλεκτρονικό βιντεοπροβολέα για τις διδακτικές ανάγκες ενός σχολικού τμήματος. Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας απευθύνουμε και στην κ. Πεχλίδου, εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία επιβεβαίωσε την ευγενική πρόθεση της γονεϊκής κοινότητας για μιαν εποικοδομητική συνεργασία με τη σχολική οικογένεια κατά τη νέα χρονιά. 

Η μέρα μας τελείωσε ευχάριστα και ξέγνοιαστα με έναν προγραμματισμένο περίπατο σε πάρκα της πόλης μας και στην παραλιακή της ζώνη, λουσμένη από τον χειμωνιάτικο ήλιο…

Λίγες ημέρες πριν, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, δύο σχολικά τμήματα (Α1 & Α5), με συνοδούς τις καθηγήτριες κκ. Ιωακειμίδου και Σοφιανού, εκκλησιάστηκαν στον ναό του Αγίου Βασιλείου, με την ευκαιρία του εορτασμού για τους Τρεις Ιεράρχες, τους Άγιους Προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Εκπαίδευσης, των οποίων η οικουμενική παιδευτική προσφορά τιμάται στις 30 Ιανουαρίου. Η Ομάδα Θεολόγων Καθηγητών του Σχολείου μας, αποτελούμενη από τις κκ. Μαρουλίδου, Μητροπούλου και Διονυσιάδου, με ειδικά αφιερώματα στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης, είχε ήδη αναδείξει την πολύτιμη συμβολή των τριών Πατέρων της Χριστιανικής Εκκλησίας στη θεμελίωση της Ελληνικής Παιδείας με τις ανθρωπιστικές αξίες της φιλαλληλίας, της αγάπης και της κοινωνικής ισότητας.

«Παιδεία μόνη των κτημάτων αναφαίρετον και ζώντι και τελευτήσαντι παραμένουσα», Μέγας Βασίλειος

(Η Παιδεία είναι η μόνη από τα αποκτήματα που δεν αφαιρείται και παραμένει όσο ζει ο άνθρωπος και όταν πεθάνει).