Erasmus Days στο 2ο Γυμνάσιο


Στις 14 και 15 Οκτωβρίου, ημέρες εορτασμού των προγραμμάτων Erasmus σε όλο τον κόσμο, οργανώθηκαν και στο σχολείο μας εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση στους μαθητές αυτών των προγραμμάτων. Το μήνυμα της δικής μας δράσης ήταν: «Με πνεύμα συνεργατικό, προς ένα σχολείο οικολογικό».

Τις αφίσες για αυτά που πρεσβεύει το πρόγραμμα σχεδίασαν οι καλλιτέχνες-μαθητές του προγράμματος. Επίσης, στην προσπάθεια να γίνουν  γνωστά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες το μεσογειακό πρωινό και τα οφέλη του στην υγεία του ανθρώπου, πραγματοποιήθηκε έκθεση των προϊόντων που περιλαμβάνονται σε ένα τόσο υγιεινό πρωινό. Η παρουσίασή τους συνοδεύτηκε με ετικέτες στις οποίες αναγράφονταν οι ευεργετικές τους ιδιότητες, προς ενημέρωση όλων, ενώ τα περισσότερα ήταν τοπικά προϊόντα. Μάλιστα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να απολαύσουν αρκετά από αυτά.

Επιπλέον, μαθητές που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα Erasmus του σχολείου μας, στο «Jardin Pedagogique/Gaspillage alimentaire», εξήγησαν τους λόγους συμμετοχής τους σε ένα σύντομο βίντεο, το οποίο επίσης προβλήθηκε στο αίθριο του σχολείου. Η εκφώνηση των κειμένων από τους μαθητές έγινε στα γαλλικά, ενώ δεν έλειψε και η προβολή παλαιότερων δράσεων Erasmus του σχολείου μας. Την επιμέλεια των κειμένων ανέλαβε η υπεύθυνη καθηγήτρια, κα Φανή Παπαδοπούλου. Φυσικά, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία,  κατά τα διαλείμματα των δύο αυτών ημερών, να ξεναγούνται από μαθητές-μέλη του προγράμματος  σε όλες τις  παραπάνω δράσεις.

Πιστεύουμε πως καταφέραμε και κινήσαμε την περιέργεια και το ενδιαφέρον των συμμαθητών μας για τα προγράμματα Erasmus, κι εμείς οι ίδιοι απολαύσαμε τη συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη δράση, όπως φαίνεται και από την καθολική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις αλλά και από τα χαρούμενα πρόσωπά μας, κάτι που πιστεύω  ότι φαινόταν και από μακριά. Περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες δράσεις του προγράμματος…

Ευαγγελία Παπαϊωάννου, Β2