Erasmus Days Οκτώβριος 2021

Στις 14 και 15 Οκτωβρίου το σχολείο μας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις Erasmus Days.
Κατά τις Ημέρες Erasmus και με σύνθημα τη φράση «Με πνεύμα συνεργατικό, προς ένα σχολείο οικολογικό!» ή στα γαλλικά (που είναι η γλώσσα επικοινωνίας του τρέχοντος προγράμματος στο σχολείο μας Jardin pédagogique / Gaspillage alimentaire), «En esprit collaboratif, vers un collège écolo!»   στο αίθριο του σχολείου μας θα παρουσιάσουμε:

  • Αφίσες με θέμα τις ιδέες και τις αξίες των προγραμμάτων Erasmus.
  • Έκθεση των προϊόντων που συνθέτουν το μεσογειακό υγιεινό πρωινό και προώθηση της ιδέας για κατανάλωση υγιεινού πρωινού καθημερινά από τους μαθητές. Πολλά από αυτά τα τρόφιμα και τα ροφήματα είναι τοπικά και θα παρουσιάζονται σε πάγκους, συνοδευόμενα από ετικέτες όπου θα αναγράφονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες.
  • Προβολή σύντομου βίντεο μαθητών που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν στο τρέχον πρόγραμμα του σχολείου μας με τίτλο “Jardin pédagogique / Gaspillage alimentaire”. Οι μαθητές θα συντάξουν τα κείμενα που θα εκφωνήσουν στα γαλλικά, με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας, και στη συνέχεια θα τα παρουσιάσουν στη γαλλική γλώσσα, που είναι και η επίσημη του προγράμματος.
  • Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα προβάλλεται ένα αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί με  πρόγραμμα παρουσιάσεων και θέμα του θα είναι η συμμετοχή του σχολείου μας στα προγράμματα Erasmus από το παρελθόν μέχρι σήμερα, με στόχο να αναδείξουμε το πώς διευρύνονται οι ορίζοντες των συμμετεχόντων.
  • Κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαλειμμάτων του σχολικού προγράμματος, όλα τα παραπάνω θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μελετήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας. Επιπλέον, μέλη του προγράμματος που εκπονείται τώρα στο σχολείο θα αναλάβουν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους στο αίθριο, το οποίο θα λειτουργήσει κατά τις ημέρες αυτές ως ένας εκθεσιακός χώρος.

 

Όσον αφορά την κάλυψη αυτής της εκδήλωσης:

  • Η δημοσιογραφική ομάδα του τρέχοντος προγράμματος θα αναλάβει να καταγράψει τις ημέρες Erasmus, να περιγράψει τις παραπάνω δράσεις και να αποτυπώσει τις εντυπώσεις των μαθητών.
  • Επιπρόσθετα, μαθητές του προγράμματος “Jardin pédagogique / Gaspillage alimentaire” έχουν αναλάβει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Τα τελικά προϊόντα των παραπάνω δράσεων θα αναρτηθούν στις διαθέσιμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως η σχολική ιστοσελίδα, η πλατφόρμα E-twinning και το Twitter, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διάχυση αυτών καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος