Εορτασμός της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 24/9/2021

Με αφορμή τις πανευρωπαϊκές εκπαιδευτικές δράσεις για την  Ημέρα Αθλητισμού και την 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, όπως και όλες οι σχολικές μονάδες της Επικράτειας, υλοποίησαν σχετικές δράσεις  την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021. Ο θεματικός άξονας της φετινής αθλητικής εκδήλωσης, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, ήταν «Το Σχολείο σε Κίνηση: 

Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, υπό την εποπτεία των καθηγητών τους και τηρώντας με συνέπεια τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας έναντι της πανδημίας Covid 19, περιηγήθηκαν σε μέρη του αστικού- και όχι μόνον- ιστού της Αλεξανδρούπολης ή συμμετείχαν σε αγώνες αθλοπαιδιάς στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα, η Α΄ και Β΄ Τάξη περπάτησαν, κατά τμήματα,  στη νέα παραλιακή οδό προς το κέντρο της πόλης μας ή στην παραλιακή λωρίδα δυτικά του ΕΟΤ.  Τα παιδιά της Γ΄ Τάξης ασκήθηκαν, παίζοντας μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, τένις ή σκοινάκι, στα γήπεδα της σχολικής αυλής.

Στις μέρες της πανδημίας αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε, ενδεχομένως, τις αθλητικές μας δράσεις ή να πάρουμε μέτρα υψηλής προστασίας κατά την άσκησή μας, αλλά δεν παύουμε να αθλούμαστε δημιουργικά, πράγμα που θωρακίζει την υγεία μας! Σε λίγο καιρό ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να «ανοίξουμε πάλι τα φτερά μας» και να ασκηθούμε σε πιο δυναμικούς ρυθμούς!