Ομάδα τοπικής ιστορίας του Erasmus+

Η ομάδα τοπικής ιστορίας του προγράμματος συνέχισε τη δράση της και κατά τη σχολική χρονιά 2018-19 και ανέλαβε την ξενάγηση των καθηγητών και μαθητών των ευρωπαϊκών σχολείων στη διάρκεια της συνάντησης των εταιρικών σχολείων στην Αλεξανδρούπολη. Οι μαθητές σχεδίασαν και οργάνωσαν μια «ιστορική βόλτα», για να παρουσιάσουν την πόλη τους. Επέλεξαν τους σταθμούς της και αποφάσισαν ποιοι μαθητές θα παρουσίαζαν τα ιστορικά κτήρια. Ακολούθως, χωρισμένοι σε ομάδες, ασχολήθηκαν με τη δημιουργία ενός τρίπτυχου που θα ήταν οδηγός των επισκεπτών στην ξενάγησή τους στο παρελθόν της πόλης. 

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν :

  • Ομάδα σχεδίασης του εσωφύλλου και του εξωφύλλου του τριπτύχου.
  • Ομάδα που ασχολήθηκε με τις φωτογραφίες και τις εικόνες. Η ομάδα αυτή επέλεξε κάποιες από τις φωτογραφίες, τις σχολίασε και τις ανήρτησε στο αίθριο του σχολείου, δημιουργώντας μια μικρή έκθεση φωτογραφίας.
  • Άλλες τρεις ομάδες ασχολήθηκαν με τη συγγραφή των κειμένων του τριπτύχου και της ξενάγησης.
 

Τα κείμενα μεταφράστηκαν κατά την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών και όσοι μαθητές ανέλαβαν να συμμετάσχουν στη δράση της ξενάγησης προσπάθησαν να μάθουν να διαβάζουν τα κείμενα σωστά στη γαλλική γλώσσα.

Το σχολείο συνεργάστηκε επίσης με τον πολιτιστικό σύλλογο Αινιτών, ο οποίος έδωσε πολύτιμες πληροφορίες στα παιδιά για την Αίνο, πόλη που θεωρείται γενέτειρα της Αλεξανδρούπολης και παραχώρησε τις φορεσιές, τεκμήριο και πηγή της τοπικής ιστορίας και παράδοσης,  με τις οποίες ντύθηκαν κάποιοι μαθητές κατά τη δράση της  ξενάγησης.


Συμμετείχαν οι μαθητές:

Αθανασιάδη Κωνσταντίνα
Γρηγοριάδη Σοφία
Θωμαΐδη Ζωή
Καρπούζη Μυρτώ
Μανουσίδη Ζηνοβία
Μόσχου Ευάγγελος
Σιμσιρίκη Κωνσταντίνα
Σταμούδη Χριστίνα
Τσάτσου Μαριλένα
Τσίλια Γαλήνη
Τσώνη Μαρία
Χαρμανίδη Χριστίνα
Χότζα Σιμέλα