Διεθνική συνάντηση στο Annecy της Γαλλίας 12/5/2019 – 18/5/2019

Η πόλη ξεδιπλώνεται γύρω από τη λίμνη Annecy, που θεωρείται η πιο καθαρή λίμνη της Ευρώπης, στις παρυφές του όρους Aravis των Νοτίων Άλπεων. Εκεί, στο καθολικό σχολείο De la Salle του προαστίου Pringy, πραγματοποιήθηκε η τελική διεθνική συνάντηση του προγράμματος Erasmus “Veni, Vidi, …Bici”, από 12 ως 18 Μαΐου. Από την υπεύθυνη γαλλική παιδαγωγική ομάδα προβλήθηκε η αξία του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης. Τα τελικά προϊόντα των δράσεων περιείχαν στοιχεία της κουλτούρας όλων των σχολείων με αναφορές στη φύση και στην ιστορία, στην κουζίνα, στο θέατρο και στη μουσική, όλα «γλώσσες» πανανθρώπινες που τονίζουν την αξία της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών. 

  • Εντυπώσεις μαθητών

«Νιώθω ικανοποίηση που επέλεξα να συμμετάσχω σε αυτό το πρόγραμμα, γιατί μέσα από αυτό είδα κι έμαθα πολλά πράγματα και επίσης γνώρισα υπέροχους ανθρώπους. Έμαθα πως πρέπει να ακολουθώ συγκεκριμένους κανόνες, για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη με ποδήλατο. Επιπλέον, αυτή η συμμετοχή με βοήθησε να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και να πιστεύω στον εαυτό μου. Με βοήθησε και στην οργάνωση του καθημερινού μου προγράμματος. Δε βρίσκω λέξεις να περιγράψω τα όσα έζησα στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας (του ταξιδιού στη Γαλλία). Θα συμμετείχα σε κάτι παρόμοιο ξανά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και την αγάπη μου στην οικογένεια που με φιλοξένησε. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου και εύχομαι σε όλους τους φίλους του Erasmus+ …Εις το επανιδείν.»

Κολοκοτρώνη Άννα, Β1

«Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια από τις καλύτερες της ζωής μου και αφορούσε το ταξίδι μου στη Γαλλία και το κλείσιμο του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετείχα. Τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενα και φανταζόμουν. Αρχικά, η ομορφιά της πόλης δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Επιπλέον, το σχολείο των παιδιών ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. Εκτός από τα παραπάνω, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω νέες γεύσεις και συνταγές της περιοχής. Όμως, πιστεύω πως αυτό που θα μείνει περισσότερο σε όλους μας είναι η γνωριμία και η εξαιρετική συνεργασία με τα παιδιά από τις άλλες χώρες. Αν και δε μιλούσαμε την ίδια γλώσσα, καταφέραμε να γίνουμε αχώριστοι φίλοι και μας ήταν πολύ δύσκολο να τους αποχωριστούμε.»

Σιμσιρίκη Κωνσταντίνα, Γ4


Παρακολουθήστε το βίντεο από την επίσκεψή μας στο Annecy!

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την πρόθυμη συμμετοχή και την απόδοσή τους σε όλες τις δράσεις του προγράμματος!

  • Συμμετείχαν οι μαθητές:

Θωμαίδη Ζωή
Καρπούζη Μυρτώ
Κολοκοτρώνη Άννα
Mόκαλη Γεωργία
Μόσχου Ευάγγελος
Παναγιωτίδη Έλλη
Σιμσιρίκη Κωνσταντίνα
Σταμούδη Χριστίνα
Τσίλια Γαλήνη
Φάλια Αγγελική
Χαλάτση Σοφία
Χότζα Σιμέλα