Διεθνική συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη 1/4/2019 – 5/4/2019

Η πολυαναμενόμενη μέρα που θα υποδεχόμασταν τους ξένους μαθητές στο σχολείο μας είχε επιτέλους φτάσει. Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου, 20 παιδιά των εταιρικών σχολείων του Erasmus+ με τους συνοδούς καθηγητές τους μπήκαν στο γυμναστήριο του σχολείου μας, όπου έγινε η πρώτη γνωριμία τους με τους Έλληνες μαθητές  που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα και ακολούθησε ξενάγηση  στις αίθουσες και στους άλλους χώρους του σχολείου. Κατόπιν αναλάβαμε και παρουσιάσαμε στους φιλοξενούμενούς μας τα μνημεία και την ιστορία της πόλης μας, της Αλεξανδρούπολης. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των ομάδων με τραγούδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα.

Η επόμενη μέρα ήταν όλη αφιερωμένη στην επίσκεψη στο νησί της Νίκης, τη Σαμοθράκη, με ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και στην πρωτεύουσα του νησιού και με αρκετές ώρες στο καράβι, χρόνος που μας βοήθησε να γνωριστούμε περισσότερο. Για την Τετάρτη, 3 Απριλίου, είχαν προγραμματιστεί επισκέψεις στο Δέλτα του Έβρου, στην Κοσμοσώτειρα Φερών και στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, με σκοπό να γνωρίσουν οι ξένοι φίλοι μας στοιχεία από τη φύση και την ιστορία της περιοχής μας.

Οι δράσεις των επόμενων ημερών ήταν επικεντρωμένες περισσότερο στο θέμα του προγράμματός μας, στο ποδήλατο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Οργανώθηκαν εργαστήρια με σχετικό περιεχόμενο, επίσκεψη στο ελαιοτριβείο Κύκλωπας, μια συζήτηση γύρω από το προσφυγικό, ένα παιχνίδι γνώσεων με θέμα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και μία μεγάλη ποδηλατική βόλτα στο κέντρο της πόλης και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με το πάρτι το βράδυ της Παρασκευής, όπου όλοι όσοι συμμετείχαμε διασκεδάσαμε έχοντας γίνει μια ομάδα.

Ο αποχωρισμός των φίλων μας ήταν πια πολύ δύσκολος, υποσχεθήκαμε όμως πως θα βρίσκουμε πάντα χρόνο για να επικοινωνούμε. Πιστεύω πως για όλα αυτά που ζήσαμε άξιζαν τελικά ο κόπος και ο χρόνος που αφιερώσαμε στο Erasmus+. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μας πρόσφερε το σχολείο!

Καρπούζη Μυρτώ, Β1



Η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus+ ευχαριστεί ιδιαίτερα όσους με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην υλοποίηση όλων των δράσεων του προγράμματος και ξεχωριστά ευχαριστεί τον κ. Διευθυντή και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, που βοήθησαν αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας, την κ. Καραμιχάλη Βαρβάρα και τον κ. Βουλγαρίδη Γιώργο, τον Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου», το Ιστορικό Μουσείο της πόλης και την κ. Αγνή Καραγιάννη, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα  Έβρου, το Μουσείο Μετάξης Σουφλίου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα, τους ιδιοκτήτες του ελαιοτριβείου Κύκλωπας και την κ. Κελίδου για την παρουσίαση της δουλειάς τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις οικογένειες που ανέλαβαν και φιλοξένησαν τους μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων!