Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη
στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Veni, Vidi,… Bici

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ διοργανώθηκε ακόμα μια εκδρομή, στις 11 Μαΐου, στην μαγευτική Θεσσαλονίκη!
Φτάνοντας εκεί, πήγαμε με το λεωφορείο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και από εκεί νοικιάσαμε ποδήλατα. Με τη συνοδεία  των καθηγητριών μας και μιας εξαίρετης ξεναγού διασχίσαμε τη νέα παραλία της πόλης, κατά μήκος του Θερμαϊκού κόλπου, μέχρι τον Λευκό Πύργο. Στη διάρκεια αυτής της βόλτας κάναμε μικρές στάσεις μπροστά από κάποια σύγχρονα και παλαιότερα κτήρια και η ξεναγός μας εξηγούσε την ιστορία του καθενός και μέσα από αυτές τις αναφορές μάθαμε αρκετά πράγματα για την ιστορία της πόλης.


 

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε έναν σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά, αυτός ο σταθμός είναι ένας μικρός χώρος που διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που παρακολουθούν και καταγράφουν τους ρύπους οι οποίοι υπάρχουν κάθε στιγμή στην ατμόσφαιρα της πόλης. Συζητήσαμε με τους υπεύθυνους το θέμα των ατμοσφαιρικών ρύπων και λύσαμε αρκετές απορίες μας.

Μετά από τόσες δραστηριότητες ήταν φυσικό να πεινάσουμε και να κουραστούμε. Οπότε απολαύσαμε τη στάση μας σε ένα εμπορικό κέντρο, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε.
Είχε φτάσει πια η ώρα της επιστροφής! Στη διάρκειά της συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με όσα καινούργια είχαμε μάθει. Όλο αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Τελικά, το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Κωνσταντίνα Σιμσιρίκη, Β4