Δημιουργία Λογότυπου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+
του σχολείου μας με τίτλο « Veni,Vidi…Bici»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, οι μαθητές κάθε σχολείου θα δημιουργήσουν λογότυπα του προγράμματος. Το πετυχημένο λογότυπο κάθε σχολείου θα τεθεί σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, με σκοπό να γίνει η επιλογή του λογότυπου του προγράμματός μας, Veni, vidi, …Bici.

Στο σχολείο μας αρχικά διδαχτήκαμε στο μάθημα των Εικαστικών από τον καθηγητή των Εικαστικών, κ. Δήμο Κηπουρό, τι είναι το λογότυπο και στη συνέχεια ο καθηγητής σχεδίασε ένα πιθανό λογότυπο, το οποίο ανταποκρινόταν στο θέμα «οικολογία και περιβαλλοντικά φιλικοί τρόποι μετακίνησης στην πόλη», τονίζοντας ότι κατά την σχεδίαση απαιτούνται απλότητα του σχεδίου και αποφυγή των λεπτομερειών.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρέδωσαν στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό σχέδια με μεγάλο εικαστικό ενδιαφέρον, που όμως δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές του λογότυπου, όπως αυτές είχαν τεθεί. Ας μην ξεχνάμε πως επρόκειτο για την πρώτη φορά και πως άλλωστε ήταν μεγάλες και η προθυμία και η καλή διάθεση των μαθητών. Ξεχώρισε το εξαιρετικό σχέδιο της Ρεμπή Ιωάννας, μαθήτριας του Γ3. Η πρότασή της και συμφωνεί με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός λογότυπου (logo), αλλά σχετίζεται άμεσα και με το συγκεκριμένο θέμα του προγράμματος. Αφού, λοιπόν, το σχέδιο της Ιωάννας ψηφιοποιήθηκε, αποφασίστηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές να προταθεί ως το λογότυπο του προγράμματος εκ μέρους του 2ου Γυμνασίου και να συμμετάσχει στην τελική ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα κάνουν όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο Erasmus+.
Ας επιλεγεί το πιο πρωτότυπο και όμορφο. Ευχόμαστε να είναι η πρόταση της Ιωάννας, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μπράβο και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Ακολουθούν τα έργα των μαθητών