Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη (27 & 28 Απριλίου 2017)

Για τις πολιτιστικές ομάδες («Διαμόρφωση Σχολικού Χώρου», «Διαδικτυακοί Συντάκτες»,  «E-Τwinning», «Θεατρικό Εργαστήρι», «Οδός Θεάτρου»,  «Σχολική Χορωδία- Ορχήστρα», «Τέχνη & Μαθηματικά», «Φωτογραφική Ομάδα»)

Η εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ήταν μια από τις καλύτερες διήμερες εκδρομές που έχει οργανώσει το Γυμνάσιό μας. Την πρώτη ημέρα επισκεφτήκαμε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και εντυπωσιαστήκαμε από την έκθεση ζωγραφικής του συλλέκτη Σταύρου Τζιγκόγλου. Η έκθεση περιελάμβανε μια μεγάλη συλλογή έργων από διάφορους δημιουργούς. Αφού περιηγηθήκαμε στον εκθεσιακό  χώρο θαυμάζοντας τα εξαιρετικά έργα Τέχνης, κατευθυνθήκαμε στο Πλανητάριο της πόλης. Κατά τη σύντομη επίσκεψή μας εκεί, παρακολουθήσαμε μια εκπαιδευτικού περιεχομένου ταινία με θέματα που αφορούσαν κυρίως τη Βιολογία. Κάναμε, επίσης, μια γρήγορη περιήγηση στο Τεχνοπάρκο και βρήκαμε απαντήσεις σε κάποιες σημαντικές απορίες μας, που αφορούν την επιστήμη της Φυσικής και την Τεχνολογία. Την επόμενη ημέρα ξεκινήσαμε με μια επίσκεψη στο «στολίδι της Θεσσαλονίκης», τον Λευκό Πύργο. Από εκεί θαυμάσαμε την υπέροχη θέα της πόλης. Ακολούθησε ένας περίπατος κατά μήκος της παραλιακής οδού, με μια στάση στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης. Η εκδρομή μας τελείωσε με βόλτα στο εμπορικό κέντρο «Κόσμος».

Γεωργία Καραμπατζάκη (Β2), μέλος των Διαδικτυακών Συντακτών & Φιλαναγνωσίας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Θεσσαλονίκη! Μια πόλη με πολλές εκπλήξεις! Η αλήθεια είναι ότι, όταν πρωτοάκουσα τον προορισμό της εκδρομής, προβληματίστηκα και αναρωτήθηκα αν πρέπει να πάω ή όχι! Τελικά, άξιζε! Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ο Λευκός Πύργος, αλλά κρύβει  κι άλλες εκπλήξεις! Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η επίσκεψη στο Τεχνοπάρκο, όπου είδα και έμαθα για την εξέλιξη της Τεχνολογίας στα αμάξια ή στα εργαλεία…Μια υπέροχη, επίσης, επίσκεψη ήταν αυτή στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, όπου θαύμασα την εξαιρετική συλλογή έργων  του συλλέκτη Σταύρου Τζιγκόγλου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται σύγχρονα έργα ζωγραφικής με κάρβουνο, με μπογιές, με υφάσματα, καθώς και έργα ζωγραφικής σε πυρογράφο, γλυπτά, προσωπογραφίες…Βέβαια, δε θα μπορούσα να αφήσω «εκτός κάδρου» τον Λευκό Πύργο, καθώς εξεπλάγην με το μέγεθος, την ιστορία του και τη μοναδική θέα της πόλης που μας προσφέρει!

Ανθή Γιώτη (Β2), μέλος των Διαδικτυακών Συντακτών & Φιλαναγνωσίας

Συνοδοί καθηγητές και υπεύθυνοι των Ομάδων: Ν. Βαλάσης, Αντ. Αντώναρου, Β.  Καραμιχάλη, Ι. Κοσμίδης,  Μ. Μόκαλη, Μ. Τσαταλμπασίδου, Β. Χατζηφιλιππίδης