Σχολική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 1973)

 Σχολική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 1973)

 Την Πέμπτη, 17/11/2016, σαράντα τρία χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια σε μια  ξενόδουλη δικτατορία που είχε επιβληθεί στον τόπο μας,  η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης απέτισε φόρο τιμής στους «αγωνιστές της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας».  Με τα τραγούδια, τα  λογοτεχνικά κείμενα και την προβολή ιστορικών μαρτυριών διατρανώθηκε η σημασία του ξεσηκωμού των φοιτητών και η ανάγκη να πράξει η νέα γενιά Ελλήνων – όπως η γενιά του΄73 –  το καθήκον που ορίζει το άρθρο 114 του Συντάγματος, δηλαδή «την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας με κάθε μέσο».

Αντί φόρου τιμής στους φοιτητές και σε όλους τους  Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ανατροπή  της  δικτατορίας  (1967-1974)…

«17 Νοέμβρη 1973. Κορμιά πεσμένα στο έδαφος, άνθρωποι κλαίνε, καρδιές ραγίζουν… Πώς να περιγράψει κανείς αυτήν την κατάσταση; Μια εξέγερση, μια μάχη του λαού, που κατάφερε να αλλάξει την πορεία της Ιστορίας! Μια μέρα πένθους για τα αδικοχαμένα παιδιά, αλλά και χαράς, καθώς εμείς ζούμε πλέον ελεύθεροι, χάρη στη θυσία τους, με ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»!

Μαριάνθη Δοανουλάκη (Β2), μέλος των Διαδικτυακών Συντακτών