«Εδώ Πολυτεχνείο…»

Γιορτή 17 ΝοέμβρηΗ εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και συνάμα του ελληνικού λαού ενάντια στη «χούντα των συνταγματαρχών» γιορτάστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας. Τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973 τα τανκς κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αθήνας για τον εκφοβισμό των πολιτών και την «ισοπέδωση» του δημοκρατικού φρονήματός τους, πράγμα που γινόταν, βέβαια, και όλα τα προηγούμενα χρόνια της επαίσχυντης δικτατορίας.

Ωστόσο, οι φωνές των φοιτητών, «των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων», δε σώπαιναν… Τα ραδιόφωνα των Αθηναίων λάμβαναν συνεχώς από τον σταθμό του Πολυτεχνείου τα σήματα- κραυγές για «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Σαράντα χρόνια μετά, η ατμόσφαιρα αυτή ζωντάνεψε στη θεατρική σκηνή του σχολείου μας μέσα από τις αφηγήσεις, τα ποιήματα, τα τραγούδια της χορωδίας μας και την προβολή ιστορικών ντοκιμαντέρ. Όλα αυτά δε θα γίνονταν χωρίς τη συμβολή των καθηγητριών, της κ. Ρόγκα, της κ. Καλλίθρακα και της μουσικού μας κ. Καραμιχάλη, που δούλεψαν άοκνα για την παρουσίαση της εκδήλωσης. Τέλος, οι μαθητές ? συντελεστές της γιορτής απέδωσαν με ξεχωριστό ζήλο τον φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Γ.Αθ. Γερέλκης, Διαδικτυακός Συντάκτης