Εντυπώσεις από τη δράση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

με την κα. Κουτρούλα Ελένη και την κα. Σοφιανού Μαρία

bullying«Παρά της αρχικές μου αμφιβολίες, οφείλω να πω πως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απήχηση που είχαμε στα υπόλοιπα παιδιά. Αρχικά, το πρωινό μας δρώμενο κίνησε την περιέργεια δίχως να υπάρξουν «φανερά» φαινόμενα κοροϊδίας από μέρους τους. Αντίθετα, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας με αρκετό ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, αφού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας που απευθύναμε στον χώρο συγκέντρωσης, πλησίασαν στους πάγκους, τους οποίους είχαμε τοποθετήσει στο αίθριο του σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Εκεί η έκπληξή μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, εγώ ήμουν υπεύθυνη να υποδεικνύω στους συμμαθητές μου τι έπρεπε να κάνουν με τις καρφίτσες και τα ερωτηματολόγια.

Συνεπώς, δε θα μπορούσα να μην παρατηρήσω την προθυμία με την οποία συμπλήρωναν τα ερωτηματολόγια και κατέγραφαν τις σκέψεις τους για ένα καλύτερο σχολείο. Τέλος, εκείνο που πραγματικά μου τράβηξε την προσοχή ήταν οι εκφράσεις των προσώπων τους την ώρα (που έστω και γραπτά) εξέφραζαν ελεύθερα (χωρίς να κρίνονται) την άποψή τους ?»

Σαλαγιάννη Λουκία
Μαθήτρια του Β4