Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι 2014

Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στον χώρο του σχολείου με σκοπό αποκλειστικά φιλανθρωπικό. Μαθητές, γονείς και καθηγητές εργάστηκαν στις ελεύθερες ώρες τους ή στα πλαίσια των εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για την κατασκευή των προϊόντων του παζαριού.

Με ιδιαίτερη ζέση τα μέλη της Ομάδας «Φιλοκαλούμεν» ανακύκλωσαν παλιά κεριά και δημιούργησαν καινούρια προσθέτοντας αρωματικές ύλες από φυτικά προϊόντα και μπαχαρικά. Οι μαθητές του «Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής», το οποίο λειτουργεί από εφέτος στον σχολικό χώρο με δικά του μηχανήματα και υπό την καθοδήγηση της κεραμίστριας κ. Σταματίας Κωστίδου, φιλοτέχνησαν μοναδικά πήλινα πλατανόφυλλα – κηροπήγια.

Ταλαντούχα παιδιά μας, όπως οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης Μαρίνα Ταμπάκη και Μαρίνα Γραμματικοπούλου, ανέλαβαν να «διδάξουν» σε συμμαθητές τους την τέχνη της αργυροχοΐας! Έτσι, κατασκευάστηκαν υπέροχα κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το παζάρι μας. Πολύτιμη ήταν και η συμβολή ορισμένων γονέων, οι οποίοι εργάστηκαν οικειοθελώς και προσέφεραν φυτικά στολίδια ή γυάλινα κηροπήγια με ευρηματική διακόσμηση!

Και εφέτος η σχολική οικογένεια παρασκεύασε χριστουγεννιάτικα εδέσματα, για να πωληθούν στο φιλανθρωπικό παζάρι! Ανάρπαστες μάλιστα έγιναν οι νοστιμότατες κρέπες που ετοίμασε για τους επισκέπτες μας η μαθήτρια της Α΄ τάξης Αναστασία Σανδαλτζοπούλου μαζί με τους συμμαθητές της Δημήτριο Ραπτόπουλο, Αθανάσιο Ρήγα και Κωνσταντίνο Σαλαγιάννη!

Η καλλιτεχνική φιλεργία, η αγάπη για προσφορά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας – η οποία βέβαια είναι ανάγκη να καλλιεργείται από το Σχολείο όχι μόνο λόγω μιας εορταστικής συγκυρίας, αλλά διαρκώς – και το ομαδικό πνεύμα εργασίας θεωρούμε ότι υπήρξαν η κινητήρια «δύναμη» για τη διοργάνωση του φετινού παζαριού μας!

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους επισκέπτες και αγοραστές των προϊόντων μας!
Βαθιά ευγνώμονες είμαστε απέναντι σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της φιλανθρωπικής δράσης και ιδιαίτερα:
– Στις μαθήτριες και στους μαθητές μας.
– Στο 15/μελές Συμβούλιο του Γυμνασίου.
– Στις κ.κ. Γραμματικοπούλου, Μπακάλη και Μπόγλου, μητέρες μαθητών μας, για τις «εμπνευσμένες» χειροποίητες κατασκευές τους, αλλά και σε όλους τους γονείς ή συγγενείς μαθητών, οι οποίοι ετοίμασαν τα εδώδιμα προϊόντα του παζαριού.
– Στην κεραμίστρια κ. Κωστίδου για τη δημιουργική συνεισφορά της στη φιλοτέχνηση των πηλοπλαστικών συνθέσεων.
– Στην υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κ. Νικολάκογλου για τη συμβολή της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και για την παρασκευή του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου κρασιού Gl?hwein, το οποίο προσφέρθηκε στους ενήλικους επισκέπτες μας.
– Στην καθηγήτρια κ. Ρεμπούτζια για τη βοήθειά της στην ετοιμασία των προϊόντων του παζαριού και στην καθηγήτρια κ. Μαυρογιάννη για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου μπουφέ.
– Σε όλους τους καθηγητές του σχολείου που συνέβαλαν στην υλοποίηση της σχετικής δράσης και βεβαίως στον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Βαλάση. Χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του δε θα υλοποιούνταν το παζάρι και η λαχειοφόρος αγορά, που έκλεισε τη φετινή φιλανθρωπική εκδήλωση χαρίζοντας δώρα στους κατόχους των τυχερών λαχνών!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες για τη διοργάνωση,
Μαρίνα Τσαταλμπασίδου, Ελένη Ευαγγελοπούλου