«Όλα είναι σχετικά, όπως λέει ο Αϊνστάιν»

(Μυθιστορηματική βιογραφία)

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν υπήρξε ο κορυφαίος φυσικός επιστήμονας του 20ού αιώνα και ένας από μεγαλύτερους διανοητές όλων των εποχών. Έγινε παγκοσμίως γνωστός, όταν διατύπωσε τη «θεωρία της σχετικότητας».

Μια μέρα, μια φοιτήτρια τον προσβάλλει δημοσίως, επειδή οι ερευνητικές ανακαλύψεις από τη διατύπωση των επιστημονικών θεωριών του οδήγησαν στην κατασκευή της ατομικής βόμβας από την οποία καταστράφηκαν οι ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι αποφασίζει να της στείλει ένα γράμμα, για να αφηγηθεί όλη την ιστορία της ζωής του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως πολίτης του κόσμου και ως επιστήμονας αλλά και για να δείξει πως δεν ανακαλύφθηκε με τη θέλησή του η ατομική βόμβα (σ.σ.: Ο ίδιος δεν έλαβε μέρος στα πειράματα κατασκευής στο Νέο Μεξικό και μάλλον έμαθε για την ατομική βόμβα ταυτόχρονα με τη ρίψη της στη Χιροσίμα).

Μέσα από αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης προβληματίζεται και μαθαίνει στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου και του σύμπαντος. Ακόμη, όμως, καταλαβαίνει πως για να διακριθεί κανείς στον στίβο της ζωής πρέπει να κυνηγήσει τα όνειρά του και να μην τα εγκαταλείψει παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Τέλος, διαπιστώνει πως, για να γίνει σημαντικός και ψυχικά ισορροπημένος, δε χρειάζεται να είναι πλούσιος ούτε να έχει περάσει μιαν «ευχάριστη» ζωή. Αλλού είναι το μυστικό της επιτυχίας και της ανθρώπινης ευτυχίας! Διαβάστε, λοιπόν, το βιβλίο, για να «μοιραστείτε» τις σκέψεις και τις γνώσεις του Αϊνστάιν!!!

Το βιβλίο διατίθεται από τη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου (ωράριο δανεισμού: Τετάρτη σε όλα τα σχολικά διαλείμματα και Παρασκευή κατά τα τρία πρώτα διαλείμματα).

Μελίνα Ζήκου, Γ4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *