«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού»

Από φέτος καθιερώθηκε η 6η Οκτωβρίου ως Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Φέτος μάλιστα ήταν αφιερωμένη στον αντιρατσιστικό αγώνα, αφού το φαινόμενο του ρατσισμού είναι πολύ συχνό στο σχολικό περιβάλλον. Έτσι στις 6 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες σε όλα τα σχολεία της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

Στο σχολείο μας, αρχικά προβλήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας μικρές ταινίες με θέμα τον κοινωνικό και τον φυλετικό ρατσισμό, που είχαν ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο συγκεκριμένο θέμα.

Μετά την προβολή των ταινιών ξεκίνησαν τα αγωνίσματα στην αυλή του σχολείου, όπου ήρθαν και παιδιά από το Ειδικό σχολείο για να τους παρακολουθήσουν. Μαθητές από όλες τις τάξεις αγωνίστηκαν στο Ποδόσφαιρο, την Καλαθοσφαίριση, την Πετοσφαίριση και την Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

Παράλληλα λειτουργούσαν και ομάδες ζωγραφικής στο «αίθριο» του σχολείου και στο γυμναστήριο. Τα παιδιά έγραψαν αντιρατσιστικά συνθήματα σε μπαλόνια και αποτύπωσαν με τις ζωγραφιές τους την άποψή τους για τον ρατσισμό.

Όση όσα ώρα διεξάγονταν οι αθλητικοί αγώνες ανά τμήματα, άλλοι μαθητές έπαιζαν διάφορα ομαδικά παιχνίδια (διελκυστίνδα, σκοινάκι). Μετά τη λήξη των αγωνίσματα, όλοι οι μαθητές επιβραβεύτηκαν από τον Διευθυντή για τη συμμετοχή τους.

Τέλος, τα παιδιά της χορωδίας, αφού παρουσίασαν ένα τραγούδι, ξεσήκωσαν κατόπιν τα παιδιά να δείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες χορεύοντας μοντέρνο και παραδοσιακό χορό.

Γιάννης Γερέλκης Β2

Φωτογραφική κάλυψη:
Βενετόπουλος Νίκος Β1, Γιάννης Γερέλκης Β2