Πασχαλινές λαμπάδες για τα παιδιά του χωριού ΣΟΣ!

Στις 6 Απριλίου 2014 συναντήθηκαν τα μέλη της Ομάδας «Δημιουργικής Απασχόλησης» στον χώρο του σχολείου, για να κατασκευάσουν πασχαλινές λαμπάδες, τις οποίες θα δωρίσουν στα παιδιά του παιδικού χωριού ΣΟΣ στην περιοχή. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, η γνωριμία τους με δομές κοινωνικής φιλοξενίας, καθώς και η προσφορά χαράς στα παιδιά από το χωριό ΣΟΣ ή η ανάδειξη του ανθρωπιστικού μηνύματος του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εκτός από τις λαμπάδες οι μαθητές κατασκεύασαν ευχετήριες κάρτες φιλοτεχνημένες με πασχαλινά διακοσμητικά και ιδιόχειρες γραπτές ευχές, διακοσμητικές κρεμάστρες, κοσμήματα με χάντρες και στέκες για τα μαλλιά στολισμένες με κουμπιά ή κορδέλες. Τη συλλογική αυτή δράση στήριξε με την πολύτιμη βοήθειά της η κοινωνική λειτουργός του σχολείου μας, κ. Βαρβάρα Πουλουκτσή. Την Τρίτη, 8 Απριλίου, τα μέλη της Ομάδας της «Δημιουργικής Απασχόλησης» μαζί με μαθητές της «Δημοσιογραφικής Ομάδας» θα επισκεφθούν το παιδικό χωριό ΣΟΣ, για να μοιράσουν στα παιδιά τα πασχαλινά δώρα και να κερδίσουν την «αμοιβή» τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από τα χαμόγελα των παιδιών?

Συγγραφή άρθρου και φωτογραφική κάλυψη: Γιάννης Γερέλκης, μέλος της «Δημοσιογραφικής Ομάδας» και της «Σχολικής Ιστοσελίδας»