Πανελλήνια διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
στους Διαγωνισμούς της «Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων 2022»

Μια σημαντική διάκριση για το Γυμνάσιό μας επεφύλαξε η φετινή χρονιά! Στο πλαίσιο της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων, την οποία διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες δύο μαθητριών μας βραβεύτηκαν ως κορυφαίες -μεταξύ πολλών άλλων- για την προώθηση της ολυμπιακής ιδέας και της συμφιλίωσης των λαών.
Η τελετή της βράβευσης των Σχολείων για τον σχετικό διαγωνισμό έγινε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε δύο βραβεία: 

  • Βραβείο Σχολείου (ένα laptop) για ένα από τα 20 καλύτερα projects πανελλαδικώς στην αποτύπωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής Εβδομάδας.
  • Για τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Ιωάννα και Ερ Σελένα της Α’ τάξης Γυμνασίου ειδικό βραβείο (δύο βιβλία, ένα tablet και ένα smart watch) για τη δημιουργία ενός από τα επτά καλύτερα βίντεο στον διαγωνισμό, το βίντεο με θεατρικό δρώμενο σκιών «ThE ShAdOwS Of WaR AnD PeAcE», το οποίο αναδείκνυε την πανανθρώπινη ιδέα ότι «ο αθλητισμός ενώνει,  ο πόλεμος χωρίζει».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στους διαγωνισμούς της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας Σχολείων  συμμετείχαν 2.882 σχολικές μονάδες από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 92.829 μαθητές από όλη τη χώρα.

Η οικογένεια του Γυμνασίου μας νοιώθει υπερήφανη για τις μαθήτριές της, καθώς και για τη θαυμάσια δημιουργική αποτύπωση των σκέψεών τους στο βίντεο του διαγωνισμού σχετικά με το πολύτιμο Αγαθό της Παγκόσμιας Ειρήνης. Εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά της όσο και στον εμψυχωτή- εκπαιδευτικό, τον κύριο Αλέξιο Αγιαννιτόπουλο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και υποδιευθυντή του Σχολείου μας, για τη συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει και στην καθηγήτρια κ.  Μαρία Καλλίθρακα, η οποία εκπροσώπησε το Σχολείο μας- ως μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων μέχρι το τρέχον έτος και εσαεί αγαπητό μέλος επί τιμή- παραλαμβάνοντας τα βραβεία.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΔΕΑΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ!
ALTIUSCITIUSFORTIUS!
(πιο ψηλά, πιο μακριά, πιο δυνατά/ κέλευσμα Ολυμπιακών Αγώνων)