Εθνικός Διαγωνισμός European Quiz Money

Στις 27 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Δεύτερος Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα “European Money Quiz”. Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 78 τάξεων από 28 Γυμνάσια της χώρας μας, ιδιωτικά και δημόσια, από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Γαλαξίδι, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, τη Ναύπακτο, τον Πύργο Ηλείας, το Ρέθυμνο, τη Σίκινο, την Τρίπολη και τα Χανιά.

Νικήτρια τάξη αναδείχτηκε το Τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Ακολουθούν σε σειρά κατάταξης το Τμήμα Γ5 του ιδίου Γυμνασίου, και το Τμήμα Α1 του Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια Δούκα. Το σχολείο μας κατατάχθηκε στην 34η θέση ανάμεσα στις 78 ομάδες-τάξεις.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της από κοινού πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών, καθώς η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 7 Μαΐου 2019.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός και η απόκτηση γνώσεων πάνω σε θέματα που αφορούν συναλλαγές με χρήματα, ασφάλεια, αποταμίευση, κοινό ευρωπαικό νόμισμα. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε μέρος με την μαθητική ομάδα eTwinning “Make Me European”.