Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – 4η Απριλίου – καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για  την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι υπάρχουν 200 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και 480 εκατομμύρια γάτες που τριγυρνούν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 4 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα.

Στο πλαίσιο εορτασμού, για πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά, της ημέρας αυτής και με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, με πρωτοβουλία του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και με σύμμαχο τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και εκμεταλλευόμενοι τον τελευταίο μας περίπατο, κάναμε μια μικρή εξόρμηση.

Σίγουρα δεν αρκεί μια μέρα μόνο, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις υπόλοιπες παγκόσμιες ημέρες. Σημασία έχει τι κάνουμε τις υπόλοιπες 364 και για φέτος τις υπόλοιπες 365!!! Υποσχόμαστε όμως ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σ’ αυτή τη δράση, καθώς και τους συναδέλφους κκ.Αγιαννιτόπουλο Α., Γκενοπούλου Μ. και Ευαγγελοπούλου Ε. για την πολύτιμη βοήθεια.

Η συντάκτρια του άρθρου και Υποδιευθύντρια του σχολείου
κ. Σιδηρά Μαρία