Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες με μια σειρά από εκδηλώσεις, ξεκινώντας με τη συμμετοχή στον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Άγιο Βασίλειο, ενώ ένα τμήμα της Γ΄ τάξης, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Μητροπολίτη συμμετείχε στον εκκλησιασμό που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μάκρη.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση για τη ζωή και το έργο τους. Τέλος, τηρώντας το έθιμο, μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια στους μαθητές και δόθηκαν τα δώρα στους τυχερούς, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ακολούθησε η κοπή πίτας του Συλλόγου Διδασκόντων και του Βοηθητικού προσωπικού. Καθώς όμως τα φλουριά ήταν δύο και δύο και οι τυχερές, το πρώτο δώρο ήταν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το δεύτερο από τον Διευθυντή μας τον κ.Αντωνίου Αλέξανδρο, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς!


Eκκλησιασμός στην Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μάκρη

Το σχολείο μας μετά από πρόσκληση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου συμμετείχε στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη μονή της Παναγίας του Έβρου. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές του Γ3 και τους συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρουλίδου Κωνσταντίνα, Εφραιμίδου Ειρήνη και Μόκαλη Μενεξιά. Οι μαθητές με κατάνυξη παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και θαύμασαν τον νεόδμητο ναό. Στο τέλος ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευλόγησε όλους τους μαθητές και τους μοίρασε από μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών και ένα στικάκι. Στην έξοδο τους δόθηκε πρωινό από το μοναστήρι.

Ευχαριστούμε πολύ τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την πρόσκληση και την όμορφη γιορτή!!! Χρόνια πολλά με φώτιση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές!!!