Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Εκπαιδευτικοί ιστότοποι
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ο ιστότοπος αυτός απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.

Πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς για την καθοδήγηση των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο.

Επίσημος ιστότοπος της Ελληνικής Αστυνομίας που παρέχει ενημέρωση για τους κινδύνους του Διαδικτύου και συμβουλές προς τους κηδεμόνες για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών όσον αφορά την σωστή χρήση του Διαδικτύου.

Η Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686′ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

Σκοπός της SafeLine είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου.  Δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που εντοπίζετε στο Διαδίκτυο και περιέχει εικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία, οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι είναι παράνομο.