Δράση Erasmus+ «Ξεναγηθείτε στην Αλεξανδρούπολη
και ανακαλύψτε τα ιστορικά της κτήρια!»

Φάρος της Αλεξανδρούπολης Από τις 4 έως τις 7 Απριλίου 2022, πρώτο το σχολείο μας υποδέχτηκε τους καθηγητές και τους μαθητές από τα σχολεία της Γαλλίας και της Ρουμανίας που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εrasmus+ «Jardin pédagogique / gaspillage alimentaire». Στο πλαίσιο της υποδοχής η ομάδα Erasmus του σχολείου μας είχε οργανώσει τη δραστηριότητα «Ξεναγηθείτε στην Αλεξανδρούπολη και ανακαλύψτε τα ιστορικά της κτήρια!».
Για την ξενάγηση αυτή οι ξένοι εταίροι μας, με οδηγούς τους Έλληνες μαθητές και καθηγητές του προγράμματος, χωρίστηκαν σε ομάδες και ακολούθησαν δύο διαφορετικές διαδρομές με σκοπό να καταλήξουν στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης έχοντας προηγουμένως επισκεφτεί διάφορα αξιοθέατα. Η γνωριμία με την πόλη πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι. Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κάθε σημαντικό κτήριο μέσα από ιστοσελίδες, κάθε μία από τις οποίες περιείχε σχετικό κουίζ. Η σωστή απάντηση αποκάλυπτε τον επόμενο προορισμό! 

Πιο συγκεκριμένα, για κάθε ιστορικό κτήριο υπήρχε διαθέσιμος ένας QR κωδικός, η σάρωση του οποίου μέσω των κινητών τηλεφώνων έδινε πρόσβαση στη σχετική ιστοσελίδα. Εκεί, την παρουσίαση των βασικών πληροφοριών ακολουθούσε ένα κουίζ. Η σωστή απάντηση αποκάλυπτε τη διαδρομή για το επόμενο μνημείο!


Διαδρομή Πρώτη – Premier trajet

A. Σημείο εκκίνησης: 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
B. Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία
C. Καθολική Εκκλησία
D. Δημοτική Βιβλιοθήκη – Καπνομάγαζο
E. Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
F. Ταχυδρομείο
G. Τελικός προορισμός: Φάρος Αλεξανδρούπολης