Μια διαδικτυακή γιορτή δημιουργικής έκφρασης από το Υπουργείο Παιδείας

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στην 1η διαδικτυακή Πανελλήνια Γιορτή Γαλλοφωνίας με τίτλο «Une Fête d’expression créative pour la Francophonie» – «Μια γιορτή Δημιουργικής Έκφρασης για τη Γαλλοφωνία», κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευφημία Μαυρομμάτη.
Η γιορτή διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας, Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διεξήχθη την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 17:00, παρουσία της εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας Rennie YOTOVA. Στη γιορτή είχαν την τιμή να συμμετέχουν 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας. 

Στο βίντεο – συμμετοχή του Γυμνασίου μας, παρουσιάζονται εν συντομία οι γαλλόφωνες δράσεις της ομάδας των μαθητών που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus+ “Un jardin pédagogique – Gaspillage alimentaire». Στο Πρόγραμμα αυτό μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου απέκτησαν γνώση με τρόπο βιωματικό, δημιούργησαν νέους δεσμούς φιλίας, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και έμαθαν να μοιράζονται και να επικοινωνούν στην ξένη γλώσσα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ.Μαυρομμάτη για την πρόσκληση στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Άλλωστε, εδώ και χρόνια στηρίζει και ενθαρρύνει το έργο των εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας. Σύντομα, θα λάβουμε βεβαιώσεις συμμετοχής τόσο για τη σχολική μονάδα όσο και για τους μαθητές μας.

Η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Παπαδοπούλου Φανή